58 инспектори на ДАИ са били уволнени заради искане на подкуп

2
Цветанов добави, че мерките срещу ДАИ ще бъдат "твърди и безкомпромисни"
Цветанов добави, че мерките срещу ДАИ ще бъдат "твърди и безкомпромисни"

Само за последния месец 58 инспектори на ДАИ са били уволнени заради искане на подкуп, обяви директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов.

Пред Би Ти Ви той обясни, че се работи по план за монтиране на камери на възловите пътища и места в страната. Всеки автомобил ще бъде проверяван по регистрационния номер дали има нарушения и ако бъде установено такова, ще бъде спиран за проверка.

В чертъртък  медии публикуваха появилият се в YouTube и широко тиражиран из социалните мрежи клип, в който се вижда как инспектор на ДАИ иска подкуп от водач на ТИР при пътен контрол на АМ "Марица"

Цветанов добави, че мерките срещу подобни изпълнения в ДАИ ще бъдат "твърди и безкомпромисни". Той допълни, че освен искания рушвет, Василев не е извършил проверката на автомобила в обхвата на камерите.

Цветанов обясни, че всеки инспектор минава курс на обучение в продължение на няколко месеца, след който полага изпит. Ако го издържи, му се зачислява служебен печат, с който извършва контрол. Средните заплати са между 600 и 1000 лева, каза още директорът на ДАИ.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари