500 000 лева кръвнина искат близките на разкъсаната от кучета санитарка

1
Трагедията се случи в края на месец март в Долна Оряховица
Трагедията се случи в края на месец март в Долна Оряховица Снимка: БГНЕС / архив

Трагедията се случи в края на месец март в Долна Оряховица

Искове за половин милион лв. обезщетение внесоха в Районния съд в Горна Оряховица близките на разкъсаната от кучета Мирослава. Трагедията се разигра в края на март в Долна Оряховица, докато 40-годишната санитарка отивала на работа в общинската болница. Инцидентът бе признат за трудова злополука, затова и претенцията на родителите и малолетния син на жената е към работодателя - МБАЛ "Св.Иван Рилски".

Две дела за обезщетението са образувани в Горнооряховския районен съд, които още не са насрочени. Единият иск е от името на сина на загиналата, а другият е от родителите ѝ. За детето се претендира обезщетение от 200 000 лева, а за родителите - по 150 000 лв. Така общото обезщетение, което се търси от Болницата в Горна Оряховица стигна 500 000 лв., пише вестник "24 ЧАСА".

Първоначално адвокатът на семейството Светослав Илиев изпрати покана за доброволно изплащане на претенция от 450 000 лв. Колосалната сума предизвика оставката на болничния директор д-р Иван Иванов и риск от изпадане в неплатежоспособност на лечебното заведение. Последваха срещи в Общинския съвет и гласуване на сесия, но до споразумение не се стигна.

"Първоначалната предявена сума бе след хиляди отстъпки от наша страна, за да постигнем едно извънсъдебно споразумение, което да бъде изгодно, както за моите клиенти, така и за болницата. Тъй като няма такова споразумение, нещата се променят - отиват на война. Моята справедливост ми казва, че това дете, на тази възраст, с тази сума ще бъде компенсирано в някаква степен за загубата на майка си", коментира адвокат Илиев.

Зловещата драма с 40-годишната Мирослава Стоянова се разигра на 30 март сутринта, докато жената отивала на дежурство в общинската болница в Горна Оряховица. На черна уличка към реката Мирослава била нападната от 5 агресивни и гладни кучета, пуснати свободно от двора, в който били отглеждани. Те се нахвърлили върху минувачката, съборили я на земята и буквално ръфали месо от нея. Бедрата ѝ били оглозгани до кост. Мирослава издъхнала в адски мъки в следствие на обилна кръвозагуба, показа аутопсията. Скоро след това кучетата бяха уловени и спешно евтаназирани по разпореждане на прокуратурата, за да се изследва стомашното съдържание. Еспертите установиха, че те са яли от жертвата си.

Същият ден бе арестуван и гледачът на животните - 61-годишния Ивалин Стратиев, който трябвало да се грижи за 5-те кучета. Мъжът имал устна договорка със стопанина им Мартин, който е в Германия, да се грижи за тях и да живее в имота. Изпращали му пари за храна на четириногите, но той ги изпивал и кучетата скитали, озверели от глад, разказаха съседи. Ивалин продължава да е зад решетките в очакване на делото. Той е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за животните, които се намирали под негов надзор, в резултат на което те са причинили смърт. Според Наказателния кодекс за това престъпление го грозят до 5 г. затвор и до 10 000 лв. глоба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари