50 милиарда лева ще влязат в българската икономика

0
Министерството на околната среда и водите започна инициатива за срещи с представители на бизнеса в цялата страна
Министерството на околната среда и водите започна инициатива за срещи с представители на бизнеса в цялата страна Снимка: БНР

50 млрд. лв. ще влязат в българската икономика до няколко години. Това ще се случи чрез редица финансови инструменти - европейското финансиране по Оперативните програми, националния план за възстановяване, фонда за справедлив преход

Новината съобщи вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който беше в Пловдив, за да се срещне с представители на бизнеса, информира БНР

Това е първата от поредица срещи с инвеститорите у нас, която цели да се обсъди устойчивото развитие, преминаването към зелена енергия и проблемите пред фирмите.

„Срещите започват Пловдив, защото тук имаме добри примери. Освен това Пловдив ми е любим регион. Местоположението е добро, климатичните показатели също. Районът е жив, не се обезлюдява. Убеден съм, че това е тупкащото сърце на България", коментира Сандов.

Вицепремиерът по климатичните политики препоръча на работодателите коопериране между различните бизнеси, защото по думите му ако работят самостоятелно, то трудно биха се постигнали вискоки резултати.

Той даде пример с фирмата, произвеждаща електрически камиончета от „Тракия икономическа зона“. Преди три дни в кабинета на министъра отишъл представител на фирма от Северна Македония, чиято дейност е събиране на отпадъци. Борислав Сандов ги насочил към сътрудничество именно с фирмата за е-камиончета.

"Вие ще вдигате отпадъците, те ще ги извозват", поръчал екоминистърът. Борислав Сандов подчерта още, че „Тракия икономическа зона“ е една от шесте икономически зони в Европа, която е избрана като пример за постигане на план за енергийна независимост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари