50 бебенца проплакаха в УМБАЛ "Канев" от началото на януари

2
30 от тях са момчета, а 20 - момичета
30 от тях са момчета, а 20 - момичета Видео: Русе Медиа

30 от тях са момчета, а 20 - момичета

Отделение „Акушерство и гинекология“ на Университетска болница „Канев“-Русе посрещна Деня на родилната помощ – Бабинден, с 50 новородени от началото на 2024 г. 30 от бебетата са момчета, а 20 – момичета, пише Русе Медиа. Както повелява традицията, акушерка изми ръцете на завеждащата отделението д-р Светла Христова и дежурната акушерка Антонова.

Сред гостите бяха областният управител Данаил Ковачев, кметът Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, ректорът на Русенския университет проф. Пламен Кангалов и др. Екипът на отделението бе поздравен за празника и от управителя на болницата Иван Иванов.

Отделение „Акушерство и гинекология“ на Университетска болница „Канев“ изпрати 2023 г. с 964 родени бебета, т. е. с 82 по-малко от предходната година, което не е изненадващо на фона на намаляващата раждаемост в страната.

Както през последните години, така и през 2023 г. проплакалите момчета са повече – 508, а момичетата – 456. Двойна радост в дома са посрещнали 21 семейства.

Най-голямото бебе е родено с тегло 4740 гр., а най-малкото – с тегло 600 гр. И двете са момчета.

Най-младата родилка през 2023 г. е едва на 14 години.

От родилите чужди гражданки доверие на в УМБАЛ „Канев“ са гласували майки от Украйна, Филипини, Сирия, Румъния, Швеция и Нидерландия.

След ограниченията от Ковид пандемията расте броят на желаещите татковци да присъстват на раждането на своите деца. В АГ-комплекс вече са осигурени необходимите условия за предоставяне на тази услуга.

В АГ-комплекс бяха подновени форматите Отворени врати и „Училище за родители“ с нови, актуални и интересни теми, упражнения и демонстрации подготвени от акушерки от отделение „Акушерство и гинекология“.

В структура „Родилно“ отваря врати „Стая за кърмене“, където на майките ще се предоставят индивидуални консултации за кърмене и грижи за бебето.

През 2024 г. са подготвени и редица други проекти и инициативи, насочени към женското и детското здраве.

По случай днешния празник на Родилната помощ, УМБАЛ „Канев“ поздравява всички колеги – акушер-гинеколози, акушерки, неонатолози, анестезиолози, медицински сестри и санитари от екипите, посветили живота си на най-ценното – раждането на новия живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари