5 пъти, в които объркваме езика на тялото

0
Езикът на тялото може да ни издаде много за това как се чувстват другите хора и никак не е случайно
Езикът на тялото може да ни издаде много за това как се чувстват другите хора и никак не е случайно

Езикът на тялото може да ни издаде много за това как се чувстват другите хора и никак не е случайно, че има изобилие от книги и курсове, които ни учат как да интерпретираме сигналите. Има обаче моменти, в които може да разберем погрешно езика на тялото и от това, разбира се, да се получат сериозни недоразумения. А на това обръщаме твърде малко внимание!

Скръстени пред тялото ръце

За психолозите това е знак, че човекът се затваря в себе си, поставя своеобразна бариера между себе си и останалия свят, отказва комуникация или просто не допуска задълбочаването ѝ. Истината е обаче, че много често човек прави този жест, когато му е студено или когато няма какво да прави с ръцете си. Може и да правите жеста неволно, но помислете дали без да искате не отблъсквате събеседника си, който може да си помисли, че не желаете да общувате с него.

Присвиване на очите

Може и просто да присвиете очи, за да видите нещо по-добре, или защото нещо ви е влязло в окото. Хората обаче могат да видят в този жест знак за гняв. Може и да ги накарате да се чудят какво са направили погрешно, за да ви ядосат. Ако внезапно ви се стори, че човекът срещу вас е застанал в отбранителна позиция, помислете дали неволно не сте присвили очи.

Ръце на кръста(като Ф)

Понякога е просто удобно да оставим ръцете си на кръста да отпочинат. Но и този жест може да бъде интерпретиран погрешно от хората около нас. Често пъти това може да се приеме като израз на стаена агресия. Ако обаче лицето ви е запазило мекотата си, може спокойно да поставите ръцете си на кръста.

Наместването на стола

В някои случаи е съвсем, съвсем простичко – може да имате болки в кръста, може да е неудобен стола, а може и да сте като мен – аз просто не мога да стоя мирно в стола и непрекъснато се въртя и намествам. Да, обаче много хора могат да възприемат „таралежа в гащите“ като знак, че ви е скучно и сте отегчени от разговора. Ако имате срещу себе си човек, когото искате да уверите в интереса си, просто седнете спокойно и изправени.

Потропвате с крака или да си играете с пръсти

Може и просто да имате навика, когато седнете, да потропвате с крака по пода, или да нервничите с ръце, за да са заети те. Може би дори не осъзнавате, че правите това. Но това може да ви накара да изглеждате като отегчени. Ако се държите така на среща, например, партньорът ви може да реши, че нямате търпение да се отървете от него.

Източник: Beu.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари