5 начина да обезкосмим подмишниците, без да ги бръснем

0
От всичките видове обезкосмяване бръсненето причинява дразнене, врастнали косъмчета и гладкост, която продължава най-много 24 часа
От всичките видове обезкосмяване бръсненето причинява дразнене, врастнали косъмчета и гладкост, която продължава най-много 24 часа

С настъпването на пролетта и последващото лято идва време за леки рокли, обувки на ток, къси панталони и, разбира се, бански. Промяната в гардероба е красива, но епилацията си е цяло мъчение.

От всичките видове обезкосмяване бръсненето причинява дразнене, врастнали косъмчета и гладкост, която продължава най-много 24 часа. Въпреки това 77% от по-младите жени предпочитат този метод. Останалите 33% са тотални привърженици на епилацията изобщо, пише Mila.bg.

5 начина за борба с космите, които не включват бръснача.

1. Захар и лимонов сок

Захарта и лимонът са добре познати съставки, когато става въпрос за борба с нежеланото окосмяване. Те са компоненти на захарната коламаска. Въпреки че процесът е болезнен, гладкостта може да продължи до 4 седмици и няма опасност от врастнали косъмчета.

Ако добавите мед, лесно може да я направите в микровълнова печка. За тази цел са необходими 1 чаша захар, 1/4 чаша мед, сок от 1/2 лимон (2 супени лъжици). Смесете съставките в купа и разбъркайте, докато стане гладка смес, след това я поставете в микровълнова фурна в продължение на 2 минути. Извадете я и бъркайте на всеки 20 до 30 секунди. Оставете да изстине преди употреба.

Лимонът е кисел, така че действа и като избелващ агент, което прави космите ви почти незабележими, като същевременно забавя растежа им.

Комбинирайте 2 супени лъжици захар и 1/2 чаши топла вода. Добавете 2 супени лъжици лимонов сок и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху подмишниците и оставете да действа 20 минути. Измийте с топла вода с леки масажни движения. Правете го 2 до 3 пъти седмично.

2. Белтък и царевично нишесте

Правили ли сте си някога пилинг маска за лицето? Ако отговорът е „да“, вероятно знаете, че е по-ефективна за премахването на окосмяване на лицето, отколкото за премахването на черните точки. Така че защо да не направим такава маска и на подмишниците?

Смесете 1 белтък с 1/2 супена лъжица царевично нишесте, 1 супена лъжица захар и разбъркайте добре. Нанесете пастата върху космите и оставете да изсъхне. Трябва да стоите с ръце нагоре, така че бъдете търпеливи. След това обелете маската и воала – чисто гладки подмишници.

3. Прясно мляко и куркума

Ето още един метод, с който космите ще растат по-бавно и ще оредяват. Всичко, от което се нуждаете, е 3 ч.л. куркума и 1 ч.л. прясно мляко. Направете от тези продукти гъста паста и я нанесете върху подмишниците за 20-30 минути, или докато пастата напълно изсъхне. След това вземете кърпа, намокрете я с топла вода и изтрийте сместа с кръгови движения. Правете го редовно за видим ефект.

4. Папая и куркума

Да, звучи доста екзотично! Папаята съдържа папаин - ензим, способен да унищожи космените фоликули, предотвратявайки повторното им появяване.

Вземете 1-2 супени лъжици пюре от сурова папая, разбъркайте го с 1/2 супена лъжица куркума и разбъркайте добре. Нанесете го върху проблемната област и масажирайте внимателно. Оставете пастата за 15 минути и измийте.

Този метод е ефективен само в дългосрочен план, така че повторете 2-3 пъти седмично в продължение на няколко месеца, за да постигнете невероятни резултати.

5. Куркума и сода за хляб

Ако предпочитате да ядете папаята, отколкото да я разпилявате за епилация, опитайте това.

Смесете 1 част куркума и 2 части сода за хляб с вода.

Добавете водата постепенно, докато смесвате съставките, за да образувате гладка паста. Нанесете върху подмишниците и оставете да изсъхне.

Разтрийте сместа с ръцете си, след това измийте и подсушете.

Не забравяйте, че куркумата има яркооранжев цвят и кожата може да се промени малко, така че бъдете търпеливи и се подгответе за повече търкане и измиване с вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари