43-годишна жена роди близнаци по естествен път

6
Желая на повече българки такова нормално раждане, за да се преборим с демографския срив
Желая на повече българки такова нормално раждане, за да се преборим с демографския срив Видео: БНТ

43-годишна пловдивчанка роди близнаци по естествен път. Лекарите от Университетската болница в Пловдив казват, че изключително рядко на тази възраст се раждат близнаци, и то не след инвитро. Медиците са разтревожени, че в някои от българските центрове превес имат цезаровите сечения, а не нормалните раждания.

Заради масовото навлизане на инвитрометода появата на близнаци зачестява. Случаите като този на 43-годишната Красимира Петкова – да родиш по естествен път, след естествено зачеване, вече са веднъж на около 70-80 раждания.

“Желая на повече българки такова нормално раждане, за да се преборим с демографския срив. Няма нищо по-добро от естественото раждане. Така че днес ние сме щастливи да ви представим една майка героиня”, заяви проф. Мария Малинова, АГ-клиника на УМБАЛ „Св. Георги”.

Красимира твърди, че не се възприема като героиня. Никога не е имала съмнение в това, че бебетата ѝ ще се появят на бял свят по нормалния начин.

“Единственото, което искам за тях е да са здрави, щастливи, а пътят те ще си го изберат”, каза Красимира Петкова.

Малките Габриела и Теодора са се родили със завидните около 3 кг. Те са в изключително добро здраве. Майката също се чувства добре.

Щастливата майка благодари на целия екип на АГ клиниката в Пловдив и насърчава останалите жени, че никога не е късно да се сдобиеш не с една, а с две рожби наведнъж.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари