41 нови случаи на кръвни съсиреци след "АстраЗенека" установиха в Англия

0
Общият брой на смъртните случаи във Великобритания след образуване на такива кръвни съсиреци е 41
Общият брой на смъртните случаи във Великобритания след образуване на такива кръвни съсиреци е 41

Експертите обаче са на мнение, че образуването на кръвни съсиреци ще остане рядкост

Британският лекарствен регулатор заяви, че има нови 41 съобщения за образуване на редки кръвни съсиреци след поставени дози от ваксината срещу ковид на "АстраЗенека". Оттам обаче допълниха, че при мнозинството от хората ползите от препарата продължават да надвишават рисковете, предаде Ройтерс, цитирана от БТА и 24 часа

В седмичната си информация за странични ефекти от ваксините срещу КОВИД-19 Регулаторната агенция по лекарствата и медицинските изделия заяви, че общият брой на регистрираните досега случаи на образуване на кръвни съсиреци с ниски нива на тромбоцитите след ваксинация с "АстраЗенека" е 209. Това е увеличение с 41 в сравнение с регистрирания им общи брой към миналата седмица (168).

Общият брой на смъртните случаи във Великобритания след образуване на такива кръвни съсиреци е 41, заяви регулаторът, увеличение с девет в сравнение с данните от миналата седмица. Експертите обаче са на мнение, че образуването на кръвни съсиреци ще остане рядкост.

Във Великобритания са поставени около 22 милиона първи дози от ваксината на "АстраЗенека". Установените случаи на образуване на кръвни съсиреци след втора доза са четири, но регулаторният орган не каза колко са поставените втори дози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари