4 причини да ядете нар редовно

0
Червената граната е изключително полезна за нашето здраве
Червената граната е изключително полезна за нашето здраве

Нарът е един от най-интересните плодове.

Цветът му е феноменален, а вкусът – несравним. Не бива обаче да забравяме, че червената граната е изключително полезна за нашето здраве.

Затова е препоръчително редовно да консумираме нар, съветва Actualno.

Ще ви споделим 4 причини, заради които нарът трябва да е част от вашето меню. Ето ги и тях:

• Нарът се грижи за сърцето;

Сигурно много от вас са наясно с това, че в семената на нара се съдържат огромни количества антиоксиданти. Именно те предпазват стените на артериите от свободните радикали и така те се грижат за сърцето, намалявайки риска от артериална плака.

• Нарът помага за облекчаване на болките в ставите;

Ако редовно консумирате по един нар на ден, вероятността да усетите облекчение в областта на ставите е много голяма. Опитайте, няма да си навредите с това.

• Наровете помагат по-лесно да се справим с настинки и грипове;

Плодът има антивирусни свойства и с това той ни помага по-лесно да се справим с настинките и гриповете, които са неизменна част от зимния сезон. Дори червените семена да не успеят да ни предпазят от разболяване, с тяхната намеса, много по-лесно ще преборим неразположението.

• Консумацията на нар намалява риска от спонтанен аборт.

Счита се, че ако бременните жени редовно консумират нар, вероятността от преждевременен аборт рязко ще намалее. Наред с това, червената граната гарантира, че бебето няма да се роди с твърде ниско тегло.

Семената от нар могат да се похапват самостоятелно, като добавка към всякакви закуски с овесени ядки, мюсли и много други. Те са чудесен завършек на всеки един десерт. С тях може да гарнирате салати, а дори и ястия. Вкусът, който придават, е интересен и допада на почти всеки.

Похапвайте нар всеки ден, защото плодът е много ценен и организмът ни се нуждае от него!

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари