4 магнитни бури пречат на секса през август

0
Първата от тях, която е и най-силна, ще бъде на 4 август
Първата от тях, която е и най-силна, ще бъде на 4 август Снимка: Shutterstock

Четири магнитни бури ще ни ударят през август.

Тези явления пречат на секса, и провокират мигрена и влошена координация, категорични са специалистите. Първата от тях, която е и най-силна, ще бъде на 4 август, петък. Това показват прогнозите на Центъра за прогнози на космическото време на Националното управление за океанология и атмосферни изследвания в САЩ, предава Монитор. По-слаба геомагнитна буря ще има и на 18 август. Две геомагнитни смущения ще има и на 17 и 18 август, но те ще са по-слаби.

На практика обаче, проявата на една такава аномалия оказва влияние върху земята, човешкото здраве и нерядко и върху поведението на животните два дни преди настъпването и два дни след това. Това означава, че характерните неразположения ще започнат да се проявяват от нощта във вторник срещу сряда и ще продължат и през почивните дни.

Според учените смущенията, които предстоят са в резултат на отворено магнитно поле на Слънцето, което образува своеобразна слънчева корона. От там към земята прониква високоскоростен слънчев вятър, чиито поток е със заредени частици, които се движат с 400 км/сек.

Дали тези смущения ще се отразят на хората или не, зависи от това дали те са от типа метеотропни или неметеотропни. Метеотропните усещат всяко колебание, всяка аномалия, като организмът им реагира с вдигане на кръвното, главоболие и безсъние. Неметеотропните не се повлияват, коментираха кардиолози. Нещо повече, хората от първия тип усещат всяка промяна дори в земните недра, поясниха медиците.

Метеотропните мъже може да нямат желание за секс преди, по време и след магнитни бури, а при жените това състояние е още по-тежко.

Според сексолози обаче дори по време на магнитни бури и по-леките магнитни смущения сексът е добро средство за справяне с отрицателните последствия.

По време на магнитна буря се препоръчват повече разходки, по-малко заседяване вкъщи, лека храна и въздържане от алкохол.

Тези смущения носят още депресии, възможно е и да обострят бъбречните заболявания. Усилват се и мигрените, а хората с нарушения във вестибуларния апарат може да бъдат приковани на легло.

Причината според учените е в променената активност на слънцето. Затова не се учудвайте, ако близките и колегите ви, а и самите вие станете раздразнителни без повод или постоянно страдате от главоболие

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари