4-годишно дете, издало книга и поредица едновременно, кандидатства за рекордите на Гинес

2
За да бъде признат рекорда Джейс Джойс трябва да издава с официално издателство и да продава по 1000 копия от всяка книга
За да бъде признат рекорда Джейс Джойс трябва да издава с официално издателство и да продава по 1000 копия от всяка книга Снимка: Личен архив

За да бъде признат рекорда Джейс Джойс трябва да издава с официално издателство и да продава по 1000 копия от всяка книга

На 15-месечна възраст Джейс Джойс е запален по четенето и писането. Сега, на четиригодишна възраст, той има право да кандидатства за вписване в Книгата на рекордите на Гинес като най-младия човек, издал книга и поредица едновременно.

Майка му Аним Джойс го описва като "невероятно момче с невъобразим талант", предаде Анадолската агенция. Тя за първи път осъзнава потенциала на Джейс, когато на 15-месечна възраст той може да държи моливи като възрастен.

На тригодишна възраст той може да записва мислите си в сценарии, което разкрива силните страни на отличната му памет. Той има голям талант за запаметяване, пише и илюстрира събития или истории с нотка на приключение и забавление.

"Харесва ми да пиша, защото писането е забавно. Искам хората да четат това, което пиша, и да използват въображението си и да напишат свои собствени истории", казва малкият автор, цитиран от БГНЕС.

Майка му казва, че Джейс има фотографска памет, което му помага да започне да чете и пише още в ранна възраст. Аним казва, че е чела на сина си като всяка друга майка, но талантът на Джейс за запаметяване го е накарал бързо да се научи да чете и пише.

Първите две книги на Джейс - "Плаж без море" и "Сладкото зъбче на Джейс" - бяха публикувани на Световния ден на книгата 2 март.

Той е само на четири години и 10 месеца. Сегашният рекордьор е автор от Шри Ланка, който публикува първата си книга "Нездравословна храна" на 4 години и 356 дни. Аним заяви, че семейството ѝ е осъществило необходимия контакт със Световния рекорд на Гинес и е подало заявление.

За да бъде признат един рекорд обаче, има няколко критерия. Джейс трябва да издава с официално издателство и да продава по 1000 копия от всяка книга. Семейството заяви, че е изпълнило всички критерии и сега чака книгата да продаде необходимия брой екземпляри, които се предлагат в Amazon.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари