4 години затвор за смъртта на Алекс от Бяла

2
Според магистратите подсъдимият не е извършил умишлено убийство, а е причинил по непредпазливост смъртта на Алекс
Според магистратите подсъдимият не е извършил умишлено убийство, а е причинил по непредпазливост смъртта на Алекс

Великотърновския апелативен съд се произнесе за втори път по делото за смъртта на Алекс от Бяла. Присъдата е 4 години и 6 месеца затвор за подсъдимия Валентин Маринов

Според магистратите подсъдимият не е извършил умишлено убийство, а е причинил по непредпазливост смъртта на Алекс, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, като смъртта на пострадалия е настъпила на 15.07.2017 г. в „УМБАЛ-Русе” АД в гр. Русе, пише "Бряг".

"Последвалите събития, като резултат са надхвърлили желаното от подсъдимия – с удара е задействан причинно-свързан процес, който включва ударния импулс, изваждането от равновесие на пострадалия в резултат от неустойчивото положение на тялото при отстъпването (крачки назад) и влиянието на алкохолното опиване на последния (2,06-2,09 промила, според заключението на вещите лица), които са довели до неконтролируемо падане на пострадалия назад, удар на главата в бетонните плочки и тежка черепно-мозъчна травма, довела до разстройство на здравеото, временно опасно за живота, а в последствие и до смърт. Подсъдимият не е предвиждал и не е искал настъпването на тези последици, но е могъл и е бил длъжен да ги предвиди", се казва още в решението на ВТАС.

Решението мъже да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд. Той обаче не може повече да го връща на второинстанционния, а трябва да се произнесе окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари