4 април - Ден без тролове в социалните мрежи

0
"Призоваваме коментарите под постовете, да не се създава излишен шум под предлог право на изказване. Да се спре комуникационната война", заяви Любомир Аламанов
"Призоваваме коментарите под постовете, да не се създава излишен шум под предлог право на изказване. Да се спре комуникационната война", заяви Любомир Аламанов Видео: NOVA NEWS

Идеята идва от прословутата грешка 404, известна в програмирането като "липса на комуникация"

"Предложението ни е днес да е ден без тролове. Взехме предложението от прословутата грешка 404, известна в програмирането като "липса на комуникация", няма отсрещна страна. Призоваваме коментарите под постовете, да не се създава излишен шум под предлог право на изказване. Да се спре комуникационната война". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Любомир Аламанов, комуникационен експерт.

По думите му има две големи заплахи - унищожаване на канала за комуникация в социалните мрежи. "Все повече хора се оттеглят, за да не стават жертва на просташко отношение. Въздейства се върху масовото съзнание. Натрупват се идеи, за които се смята, че са характерни за голяма част от обществото, а не е така", сподели той.

Според Даниел Киряков трябва да се направи нещо, а не да се мисли, че по-шумните, по-агресивните и вероятно по-фалшивите профили определят дневния ред на обществото и доминират и въздействат на изборите. "От нас зависи да го спрем. Всички социални мрежи са свободни, но всеки носи отговорност", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    do 2
    ironichno e che ti opisa sobstvenite si deqniq... znachi ti sam si priznavash che si trol poneje pod vsqka statiq samo copy-paste-vash edno i sushto - "ruski trolove" i si mislish che vodish golqma kiber bitka glupako, ne ti li idva na um che teq deto pomagat na ukraina posle rusiq shte gi ebe v guza? ili i ti iskash da jiveesh v ruini i da si pishesh komentari za "ruski trolove" i da si mislish kolko si velik?
  • 4
    9
    darkaveng
    Това означава и нито една от казионните ни телевизии да не канят нито един полезен Идиот! Ако е така - подкрепям с две ръце!
  • 2
    8
    mmmda
    Да видиш една пълна простотия в писмена форма, чак ти блокира мозъка и нямаш сили дори да се засмееш, а написаното е толкова претенциозно с конска доза важничене, дума не дава да го опровергаеш. За подобни случай има само един цяр - бой с показалката където свариш !
  • 2
    7
    dani
    До 6-съгласна съм с Вас.Вече не се цени правилният бълг. език и това започна да се случва след "избухване" на демокрацията.Трудно се намират грамотно написани статии,които да показват богатството на езика ни.
  • 7
    6
    Do 4
    Признай, че да се допускат словесни диарии, откровени лъжи и болни фантазии в писмен вид с масов достъп, също е най-малкото неприятно. Има култура, стил и граматика на писменото слово, които са погазени тотално в наши дни. Трябва ценз, а не цензура - писаният боклук пак си остава боклук, лъжата и 100 пъти повторена, пак си остава лъжа, а образованието винаги е ценност !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари