3D фестивал в Русе

1
Осем художници от България, Италия, Сърбия и Мексико ще изработят пет 3D-рисунки, посветени на Световното първенство по волейбол
Осем художници от България, Италия, Сърбия и Мексико ще изработят пет 3D-рисунки, посветени на Световното първенство по волейбол Снимка: TVN

Темата за Световното първенство по волейбол е във фокуса на втория Международен фестивал на уличното изкуство „3D – Ас & Гейм“, който започна вчера в Русе.

В него осем художници от четири държави България, Италия, Сърбия и Мексико, ще изработят пет 3D-рисунки, посветени на Световното първенство, информира TVN. Рисунките ще бъдат разположени в центъра на Русе и ще са с размери между 20 и 40 кв. метра.

Една от творбите, която ще изобразява бебе, което се спуска с парашут – волейболна топка, над Доходното здание в Русе, ще бъде готова още тази вечер.

Друга рисунка ще представя големи слънчеви очила. В едното стъкло ще се отразява “Дунав мост”, а в другото – волейболната топка на Световното първенство. Трета рисунка ще изобразява волейболно игрище, в което играе либерото на националния отбор Теодор Салпаров.

Организатори на събитието са Община Русе, Сдружение за изкуство „Арт Юнивърс“ и Фондация „Русе - град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари