33 години от рекордния скок на Стефка Костадинова

1
Пищни букети за вечната рекордьорка
Пищни букети за вечната рекордьорка

Постижението на лекоатлетката ни остава неподобрено

Когато 33 години твоето име се изписва заедно с титлата "рекордьор" в леката атлетика, когато никой не може да скочи толкова високо, колкото ти, когато те обича цял народ и се гордее с твоето постижение... Тогава няма достатъчно думи, подаръци, ордени и цветя, с които да се измери любовта.

Преди 33 години, на днешния ден (30 август) легендарната Стефка Костадинова успя да запише резултат от 209 см в Рим. Тогава тя стана световна рекордьорка в скока на височина. Такава е и днес. Над 3 десетилетия опитите да бъде надскочена именитата българка са неуспешни.

Със сигурност тя помни тази дата, но не са я забравили и българите, които продължават да се гордеят с постижението ѝ. И да я сочат като пример!

209 букета са малко за това, което Костадинова постигна! 209 000 букета също не стигат, за да изразят нашата признателност, както и да опишат скромността, с която тя говори за постижението си.

"Скъпи колеги, журналисти, скъпи почитатели на спорта, приятели мои.

Благодаря за поздравленията. Световният рекорд преди трийсет и три години посветих на България. Имах големия шанс да се състезавам в условията на силна конкуренция. Имах опитни професионалисти до себе си, които съпътстваха с грижи спортното ми израстване. Имах вас, които се гордеехте с мен. Имах семейството си. Имах и имам всичко - отношението ви към мен, благодарна съм", написа днес тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари