3-ти март в село Николово

0

Всяка година 3-ти март идва с първия полъх на пролетта, с признателността, която събра млади и стари да почетат паметта на хилядите знайни и незнайни герои, които загинаха в люти битки за да можем ние свободно да живеем в своята родина и винаги да грее синьо и чисто небето на България.

В навечерието на този светъл празник в читалището на село Николово се проведе Конкурс-рецитал на тема „Молитва за България”.Участниците двадесет на брой бяха от 4 до 73 години и рецитираха стихове, посветени на празника и на България. Най-добрите бяха наградени. Активно участие в програмата взеха и детският танцов  състав „Липниче”  с  два танца:”Робини” и „Райна Княгиня”, женският народен хор и певческата група към  пенсионерски клуб в кв. Липник с възрожденски песни. Проведе се и викторина, в която се включиха и зрителите.

На 3-ти март сутринта тържеството започна с вдигане на националния трибагреник под звуците на химна, продължи с музикално-поетична програма и поднасяне на венци и цветя на паметника на войника. Г-жа Генова, кмет на селото, поздрави присъстващите с празника и всички сведоха чела пред загиналите.

А за любителите на белота, в читалището се проведе Двойков турнир по белот за Купата на кмета. След оспорвана битка, победителите получиха купи, златни ,сребърни и бронзови медали.

ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари