27 камери ще следят за реда в стария градски център на Русе

0
Камерите са закупени по европроект, свързан с ремонта на участък от централната ул. "Александровска"
Камерите са закупени по европроект, свързан с ремонта на участък от централната ул. "Александровска"

Двайсет и седем камери ще следят за реда по т.нар. стар градски център на Русе, който в момента се благоустроява. Това съобщи директорът на общинската дирекция "Управление при кризи" в града Спасимир Димитров, цитиран от БТА.

Камерите са закупени по европроект, свързан с ремонта на участък от централната ул. "Александровска", който е на обща стойност 5,4 млн. лева.

Строително-монтажните работи трябва да приключат до средата на тази година, като основните дейности вече са извършени.

Сух фонтан с художествено осветление ще радва русенци, прави се и пълна рехабилитация на водното съоръжение, намиращо се пред сградата на Русенския музей. На площад "Елиас Канети" ще бъде поставен и паметник на родения в Русе световноизвестен писател-нобелист.

Камерите вече са монтирани, като до два-три дни видеонаблюдението ще започне. С тях общият брой на камерите в централната част на града ще стане 110, като 57 следят за реда по централния площад "Свобода", а останалите са разположени по общинските сгради и вътре в тях.

Димитров обясни, че в момента видеосистемата се обслужва от двама души. Ще бъде изграден и център за видеонаблюдение, като част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на Русе", който е на обща стойност 29,4 млн. лева. Предстои да бъде монтирано и видеонаблюдение по възловите кръстовища в Русе.
 

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари