27-годишен мъж ограби баба в село Баниска

6
Младият мъж е бил автор и на други посегателства в селото
Младият мъж е бил автор и на други посегателства в селото

Служители на РУ- Две могили са установили 27-годишен мъж, отнел сума пари от възрастна жена, след заплахи

В РУ - Две могили е постъпила информация, че възрастна жителка на с. Баниска е станала жертва на грабеж от неизвестно лице. В хода на последвалите действия от страна на полицията е изяснено, че това се е случило в нощта срещу 9 юли, когато в имота на 78-годишната жена е влязъл неизвестен маскиран мъж, който я заплашил и ѝ поискал пари.

Криминалисти са посетили потърпевшата и са провели беседа с нея, при която тя разказала, че след като непознатият ѝ поискал пари, тя му подала през прозорец на къщата портмонето си, в което била налична сумата от 200 лв., в банкноти по 10 лв., той взел парите, после ѝ върнал портмонето през прозореца, а след това се оттеглил в неизвестна посока. Случаят е бил документиран и по него е започнато досъдебно производство, по описа на РУ – Две могили, за престъпление.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия като извършител на деянието полицаите са установили 27-годишен мъж от селото, известен на правораздавателните институции, като отнетата парична сума е била открита у него. Работата по досъдебното производство продължава. 

В хода на работата по изясняване на престъпната дейност на 27-годишния мъж, служителите на РУ – Две могили са събрали още данни, че въпросният техен познайник е бил автор и на други посегателства в селото: две кражби от частни имоти, регистрирани последния месец, при които предмети на посегателствата са станали черни, цветни метали и ел. проводници, както и сума от 130 лева от дом на възрастна жена, а третата от октомври миналата година - кражба на косачка от приземно помещение на къща, в която е проникнато след взлом на преддверие.

По тези случаи са водят досъдебни производства и преписки по описа на РУ – Две могили, като работата по тях продължава.

Още едно посегателство са разкрили полицаите от РУ – Две могили

Миналата седмица служителите на РУ – Две могили започнаха изясняване на сигнал за отнето МПС. За случая е съобщено на 7 юли сутринта. Според тъжителя, престъплението е извършено за времето от около 20:00 часа на 6 юли до момента на подаване на сигнала, като от стопански двор, намиращ се в землището на с. Тръстеник, е изчезнал товарен автомобил с марка „Фолксваген“, модел „Крафтер“, чийто контактен ключ се е намирал вътре в него. По сигнала се води проверка, с оглед изясняване на данни за престъпление.

В резултат на оперативно-издирвателната работа по случая, полицаите от РУ – Две могили са уличили като извършител на деянието 31-годишен мъж, известен на правораздавателните органи. Автомобилът е установен и върнат на собственика. Работата по преписката продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари