Тежко престъпление потресе русенското село Ценово

2
По неофициална информация жертвата е познавала нападателя си
По неофициална информация жертвата е познавала нападателя си

По неофициална информация жертвата е познавала нападателя си

Възрастна жена на 70 години е била нападната в дома си, била е пребита и ограбена, след което е изнасилена. Извършителят се издирва от полицията.

Трагедията се е разиграла през нощта в сряда срещу четвъртък в къщата, където възрастната жена живее сама. Нападателят ѝ е разбил външната врата с ритник, след което е отворил вътрешната с шперц. Той е пребил пенсионерката, взел е сумата от 100 лв., която е намерил в дома ѝ, след което се е гаврил сексуално с нея и е избягал, предаде Русе Медиа.

На сутринта жертвата е била открита от съседи, които са извикали полиция. През целия ден вчера селото бе блокирано от патрулки и жандармерия, които издирваха извършителя.

Местните хора бяха потресени, тъй като познават жената като скромен и добър човек, приветлива и общителна. Това е първи подобен случай в Ценово.

„Тя е комшийка, скромна жена, тиха жена. Притеснявам се, всеки се притеснява, разбира се. Заключвам, но който ще мине, ще намери откъде да влезе, това не го спира – такъв крадец, такива изнасилвачи, тях не ги спира нищо“, възмутен е Петър Димитров.

„Много ме изненада, никога не е ставало в Ценово такова нещо, в нашия квартал и аз съм много разтревожен. Нямаме такива хора в селото, имаме тук цигани, но никога не са опитвали да..“, казва Борислав Ангелов.

По неофициална информация жертвата е познавала нападателя си. От полицията и прокуратурата отказаха информация по случая на този етап от разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари