24 украинци са започнали работа в Русе

1
В крайдунавския град са регистрирани 762 украински граждани от началото на войната
В крайдунавския град са регистрирани 762 украински граждани от началото на войната Снимка: Dunavmost

В крайдунавския град са регистрирани 762 украински граждани от началото на войната

От 24 февруари до момента в ОДМВР - Русе адресно са регистрирани 762 украински граждани, като понастоящем не повече от 2/3 от тях са на територията на областта. Повечето от тях са се настанили в частни квартири за собствена сметка.

24 пък са започналите работа украински граждани, които са консултирани от екипите на Бюрото по труда в Русе към момента. Това съобщиха от Дирекция „Бюро по труда“ в крайдунавския град, предава в.“Бряг“.

Техният образователен ценз е в различни направления – икономика, образование, здравеопазване, производствени технологии, с различни образователни степени. Работните места, които са заели, са в сферата на преработващата промишленост, хотелиерството и ресторантьорството.

Работодатели от региона проявяват интерес за наемане на украински граждани. Заявени са позиции в преработващата промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, шивашка промишленост, строителство. Преобладават места за хора с работнически професии и специалности.

Бюрата по труда в Русенско насочват украинските граждани да попълват анкети на сайта на Агенцията по заетостта, в които да отразяват своите знания, умения, предпочитания за работа, като с тази предварителна информация се цели да се улеснят процесите на трудово посредничество. От друга страна и работодателите също попълват подобни анкети, в които освен информация за разкриваните от тях работни места, посочват и допълнителни данни за готовността си да осигурят жилище, транспорт и др. социални придобивки на работното място.

От началото на конфликта до 13 май мобилни екипи на ГКПП „Дунав мост“ са консултирали 873 украински граждани с предоставена временна закрила. До момента 40 бежанци са потърсили съдействието на ДБТ-Русе за намиране на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари