24 години от смъртта на принцеса Даяна

0
На 31 август 1997 г. "принцесата на народа", както я наричат, загива при автомобилна катастрофа в Париж, само на 36 години
На 31 август 1997 г. "принцесата на народа", както я наричат, загива при автомобилна катастрофа в Париж, само на 36 години

Новината за смъртта на Даяна разтърсва целия свят

На днешната дата се навършват 24 години от трагичната смърт на принцеса Даяна. На 31 август 1997 г. "принцесата на народа", както я наричат, загива при автомобилна катастрофа в Париж, само на 36 години.

Новината за смъртта на Даяна разтърсва целия свят. Бившата снаха на британската кралица Елизабет беше омъжена за принц Чарлз в продължение на 15 години. Принцесата се очерта като един от най -популярните членове на британското кралско семейство. Майка на принц Уилям и принц Хари, Даяна жонглира между кралските ангажименти и майчинството. Публичният ѝ брак с принц Чарлз през 1981 г. и последващата раздяла през 1992 г. също я правят обект на интерес за британските таблоиди. Разводът им е финализиран през 1996 година.

По време на автомобилната катастрофа, Даяна е била с родения в Египет социалист Доди Файед, с кого се смята, че е имала връзка. Той също загива при инцидента заедно с шофьора на колата Анри Пол.

Почти четвърт век след смъртта на принцесата, синовете ѝ Уилям и Хари откриват статуя за шестдесетата годишнина от рождението ѝ, в една от градините на двореца Кенсингтън, който бе неин дом след сватбата ѝ с британския престолонаследник принц Чарлз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари