24-часов маратон на велоергометър ще направят Валентин и Теодор Цветкови

0
Идеята на новото предизвикателство е да се съберат средства за изграждане на плувен комплекс към фондация "Александър Русев"
Идеята на новото предизвикателство е да се съберат средства за изграждане на плувен комплекс към фондация "Александър Русев"

Ново предизвикателство стартират в събота близнаците Валентин и Теодор Цветкови.

Идеята им е за 24-часов маратон на велоергометър. Стартът е на 19 декември от 18:00 часа. Инициативата е с цел набиране на средства за изграждане на плувен комплекс към фондация "Александър Русев", където на треньора Илиян Русев-Скури помага и Теодор.

От години безплатно всеки ден се прави водна рехабилитация на деца с увреждания. Басейни се ползват също безплатно, благодарение добрата воля на собственика на комплекс „Локомотив” през лятото, и на директора на спортното училище, през зимата. Също от години датират и инициативите за събиране на пари за изграждане на воден комплекс за рехабилитация на хора с увреждания. Всички те са били подкрепяни именно от близнаците Цветкови.

Двамата братя имат над 10 инициативи за различни каузи. Най- известната от тях е преплуване на 26 български езера в помощ на фондацията на Нана Гладуиш „Една от осем”. За друга-плуване с една ръка и в подкрепа на каузата за воден комплекс в Русе, Теодор стана рекордьор на Гинес. В събота на велоергометъра обаче сяда Валентин Цветков. Той се е договорил със софийската фирма, в която той работи, да му плаща по лев за всеки изминат от него километър. Служителите в столичната компания и колеги на Валентин също щели да се включат с дарения, изминавайки също километри на велоергометър, всеки по възможностите си. За каузата е обявена сметка, а 24-часовият маратон ще се излъчва онлайн, така че всеки ще може да гледа предизвикателството и да помогне според възможностите си.

Парите се събират както за купуване на терен, така и за проектирането и изграждането на плувния комплекс, необходим за рехабилитацията на деца с увреждания, заяви треньорът на малчуганите Илиян Русев-Скури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари