236 бизнес проекта от Русенско кандидатстват за финансиране за киберсигурност

1
До броени дни ще стане ясно кои проекти по процедурата за ИКТ решения и киберсигурност са одобрени
До броени дни ще стане ясно кои проекти по процедурата за ИКТ решения и киберсигурност са одобрени

До броени дни ще стане ясно кои проекти по процедурата за ИКТ решения и киберсигурност са одобрени

236 проекта са подадени от бизнеса в русенско по втората процедура от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) по линия на Министерството на иновациите и растежа (МИР). Те са в сферата на ИКТ решенията и киберсигурността, като тяхната обща стойност възлиза на 4 507 199 лева.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител на Русе Анатоли Станев и екипа на МИР. Броят на подадените проектни предложения е близо два пъти по-голям спрямо предходната процедура за технологична модернизация. Припомняме, че по нея регионът бе сред най-добре представителите се в страната, като на практика всеки трети проект беше одобрен за финансова подкрепа.

От 134 кандидатствали, 49 ще получат финансиране, което е в размер на малко над 13 милиона лева. Според Станев това се дължи най-вече на иновативния модел на поведение на министерството, който бе приложен от министър Пулев. Той заедно с областните управители в страната организира мобилни приемни, на които бяха представени възможностите пред бизнеса от съответния региона по Плана за възстановяване и европрограмите по линия на МИР „Ролята на експертите в администрациите е не само да бъдат в кабинетите си и да работят по текущи преписки, а да бъдат на терен, да решават реални казуси, които вълнуват гражданите. Служебният кабинет доказа, че това е напълно възможно и е въпрос преди всичко на добра организация“, заяви Станев.

Станев отчете и факта, че от Министерството на иновациите и растежа са обърнали внимание и на фирмите в по-малките населени места. Например две ферми от Бяла ще получат близо половин милион лева за закупване на ново оборудване в рамките на процедурата за технологична модернизация. Подобни инвестиции се очаква значително да повишат конкурентоспособността и да подобрят бизнес климата в региона и страната. „Тези финансови средства са от изключителна полза за цялата икономика, особено на фона на глобалните предизвикателства, пред които сме изправени“, каза Станев.

До броени дни се очаква да стане ясно кои проекти по процедурата за ИКТ решения и киберсигурност ще бъдат одобрени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    264 бизнес
    Монтаж на CCTV в кабинета на Управленеца, и тогава ех какъв живот ще настане, че само си викам данооо. Дано, дано, даноо,......имаме безплатно ПОР , но.
  • 4
    1
    Русенец
    Пак ли тази новина ..за трети път и пак този телефонен разговор, още ли продължава😂😂😂
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари