22-годишен донор даде шанс за нов живот на трима българи

1
Д-р Христо Христов​: Това е още една история за надежда и спасение
Д-р Христо Христов​: Това е още една история за надежда и спасение

Д-р Христо Христов​: Това е още една история за надежда и спасение

Поредна донорска ситуация в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" даде шанс за живот на трима българи. Тя е реализирана на 1 октомври от екип с координатор д-р Христо Христов.

На 30 септември близки на изпаднал в мозъчна смърт 22-годишен мъж вземат благородното решение да дарят органите му. На следващия ден медицински екипи на УМБАЛ "Александровска" присаждат бъбреци на двама мъже – на 47 г. и на 36 г., а екип на Военномедицинска академия - ВМА трансплантира черен дроб на 54-годишен мъж. За другите органи на донора не е имало подходящи реципиенти.

Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на мъжа и благодарят за хуманния им жест. Благодарност изказват и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

"Това е още една история за надежда и спасение", заяви д-р Христо Христов. "Благодарение на благородството на близките на донора, трима души получиха нов шанс за живот. Това е пример за това как всеки от нас може да направи добро и да промени живота на друг човек."

В България има над 4000 души, чакащи за донорски органи. Донорството на органи е акт на състрадание и любов, който може да спаси живота на друг човек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари