200 катастрофи с 34 жертви на "отсечката на смъртта"

0
Депутати и журналисти са сред загиналите на пътя край Микре
Депутати и журналисти са сред загиналите на пътя край Микре

200 катастрофи с 34 убити са станали за година на пътя край Микре, където в петък загинаха 9 незрящи, а 19 души бяха тежко ранени, прибирайки се от екскурзия.

А през уикенда черната серия продължи с още два сблъсъка, при които загина и дете и една жена и бяха ранени още 7 човека.

Общата цифра е за 2016 г. Статистиката мълчи за бройката от началото на 2017 г. досега, пише Монитор. Цифрите ще станат ясни едва следващата година, когато Пътна полиция ще трябва да направи ежегодния си доклад с черната статистика по шосетата. Тя обаче е ясна за миналите години, когато само през 2015-а там са загинали около 20 души, а над 200 са били ранените. Година по-рано пък – през 2014-а, пострадалите там са били по-малко – около 160, а загиналите 10. Цифрите показват, че с всяка изминала година тежките произшествия там се увеличават, както и загиналите и пострадалите при тях. За три години на тази Отсечка на смъртта живота си са загубили над 100 души.

Пътят край Микре помни и други трагедии. На 10 юли 1996 г. в този „триъгълник на смъртта“ загинаха нелепо три депутатки от БСП - Румяна Николова, Емилия Томова и Мария Захариева, които пътували за Велико Търново. Шофьорът на парламентарния мерцедес изгубил управлението на колата, ударил се в мантинелата и помел в насрещното автомобила на военен, който също загинал. На тази отсечка преди две години загинаха и двама журналисти от БГНЕС.

В събота пък при катастрофата между Микре и Сопот загина 13-годишно момче. 40-годишната му майка пък е в критично състояние, с опасност за живота, а 12-годишното му братче също се бори със смъртта.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • до Хуилото
    Ко стана бе хуилко, що имаш толкоз минуси? Да не стане скоро ти да трябва да заминаваш, лумпен изкрейзъл.
  • Путин Хуйло
    Да, на мен ми ебаха майката, даже и мен самият ме ебаха и ми хареса страшно много. Най-хубавото беше, когато негрите от...
  • Путин Хуйло
    Я си ебавай майката, заминавай за Русия.Ай ми кажи имали ама имали поне един заминал за Русия.Да еба майката ти тъпа
  • чичомиткобрат
    Исках да напиша паразитират, само че autocorrect-а ме прецака.
  • чичомиркобрат
    И след санкциите, Китай и Русия ще просперират още повече, а америка и запафна европа ще обеднеят още повче. Много глупави са...