200 държави одобриха проектодокумент за климата

1
Споразумението се разглежда като голяма победа за по-бедните страни
Споразумението се разглежда като голяма победа за по-бедните страни

Споразумението се разглежда като голяма победа за по-бедните страни

В Египет беше постигнато историческо споразумение, което да помогне на най-засегнатите от климатичните промени държави.

Делегатите-участници в срещата на върха на ООН за климата КОП27, подкрепиха идеята за създаване на фонд, който да покрива непосредствените щети, предизвикани от климатични бедствия като бури и наводнения. В изработването на документа участват 200 държави, окончателното му одобрение предстои, предава БНТ.

Споразумението се разглежда като голяма победа за по-бедните страни, които често понасят последиците от климатичните промени, без да имат голям принос за тях. След новината за постигнатото решение генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че сделката е „много необходим политически сигнал", но предупреди, че „очевидно няма да е достатъчна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари