20 лева на ден престой в хотел за кучета в Русе

9
Плащаме 10 лева за гледане на писана
Плащаме 10 лева за гледане на писана Снимка: animalstend.com

Хотели за животни се пукат по шевовете през лятото

До 40 лева на ден струва хотелът за кучета в София, а в страната цените са малко по-ниски, отбелязва "Телеграф".

На грижите на персонала можете да дадете и котката си, въпреки че мъркащите любимци могат да бъдат оставени съвсем спокойно няколко дни да се наслаждават на тишината, докато стопаните на дома им са на море. Стига, разбира се, да има някой съсед, който да им пълни купичките с храна и вода.

Има и специализирани места, където можете да оставите и други по-необичайни домашни любимци като змии и игуани. Техният брой обаче е силно ограничен.

Цена

Хотелът за четириноги в София обикновено струва 40 лева за по-едрите породи кучета и 35 лева за по-дребните, които са под 10 килограма.

В таксата влиза абсолютно всичко, нужно за ол инклузив настаняване на четириногите – от храната, през памперса, ако е необходим, до играчките на двора. Хотелът обикновено осигурява базова храна под формата на гранули. Но ако любимецът ви е по-взискателен към хапването или е на специална диета, може да му осигурите и вие любимото лакомство, което да дадете на персонала предварително опаковано в пликчета.

В хотелите за кучета и котки се пускат само ваксинирани и обезпаразитени животни. Те трябва да имат паспорт или друг документ, който да удостоверява, че са им сложени нужните ваксини. Специално кучетата трябва да имат и имунизация срещу кучешка кашлица, защото хотелът е място, където общуват много животни и ако сред тях има някое болно, останалите лесно могат да се заразят.

Здрави

Хората декларират, че оставят при нас здраво животно. Ако видим, че любимецът им не е добре, го връщаме, разказва управителката на един от хотелите в София.

Животните там не се държат в клетка, а в стаи, които максимално наподобяват домашната обстановка. Освен че им се осигуряват специални легълца, където да спят, както и одеялца, има дивани, върху които да лежат, застлани с китеници и дори с възглавнички. Така в обстановка, напомняща за домашния уют, четириногите изпитват по-малко стрес при отделянето им от дома, с който са свикнали.

Всяко куче се настанява в отделно помещение. Осигурява му се простор от 6-7 квадратни метра. Но може в една стаичка да се настанят и двама четириноги, стига те да се познават отпреди. Те трябва да са свикнали да живеят и да се хранят заедно, за да няма конфликти. Имали сме такива случаи с приятелски семейства, които заедно си оставят животните при нас, обяснява управителката на софийския хотел.

Животните се разхождат два пъти дневно в ограден двор, където си играят. Има и оградено място за по-страхливите и несоциални животни, които стоят там, докато свикнат с тайфата. Кучетата се разхождат по групи – първо са малките, после идва ред на големите. Тези по средата, които са около петнайсетина килограма, се прикачат към тайфата на малките или на големите според темперамента им.

Разходки

Разходките са сутрин и вечер за около час. Докато кучетата си играят на двора, персоналът пълни паничките им с хапване. Много скоро четириногите си научават режима и прибирането им става леко – те сами тичат към купичките, огладнели след разходката.

Хотелът няма специално отделение за агресивни животни. Ако персоналът види, че някое четириного е със зъл нрав и не се спогажда с останалите обитатели, се опитва да го омайва с лакомства или да го разхождат индивидуално. Имало случай с куче, което е агресивно дори с персонала. Тогава се наложило да се звъни на стопаните да си го приберат спешно. Това обаче се прави в краен случай.

Обикновено стопаните оставят животното си за един цял уикенд, а през лятото – за седмица-две. Самият персонал в хотела убеждава собствениците, че не е добре да оставят котките си, защото мяукащите създания изпитват голям стрес на чуждо място.

През цялото време, докато са отделени от домашния си любимец, собствениците могат да ги гледат чрез видеонаблюдение. Това обаче се заплаща допълнително и струва 10 лева на ден. Персоналът пък всеки ден праща видеа на стопаните от сутрешната разходка на животните.

Морето

По Южното Черноморие вече има няколко хотела за кучета, които на драго сърце са готови да приютят четириногите срещу съответно заплащане. Условията в тях са категория "лукс", но и заплащането си го бива. Един от най-новите кучешки пансиони се намира край поморийското село Медово. Базата се разпростира върху 3 декара площ, а само застроената "хотелска" част е над 600 кв.м. Цената за нощувка на домашен любимец е закована на 25 лева, без значение от породата и големината. Така сметката ви за десетдневна семейна ваканция за море ще набъбне с 250 лева за покрив на домашния любимец. За по-дълъг престой са предвидени отстъпки. Ако подпишете договор за 15 и повече дни, питомецът ще бъде таксуван срещу 20 лева на ден. За едномесечен наем цената пада на 320 лева общо за периода. В цената е включено изхранването. Хотелът край Медово предлага и допълнителни глезотии, като изкъпване срещу 5 лв. и подстрижка на цена от 25 до 30 лв. В него не се допускат агресивни породи като питбули.

Луксозен кучешки пансион има в бургаското село Миролюбово, което се намира само на 17 км от морето. Цените там са приблизително същите. За по-дребните породи еднодневният престой струва 24 лв., а за едрите животни цената скача на 36 лв. на ден. Отстъпки от 20% са предвидени само за повече от месец престой. В хотела има строго изискване домашните любимци да имат паспорт, ваксини и да са с каишка. Всеки гост на хотела има на разположение самостоятелна стая - тип клетка, и общ салон за игри. Съгласно правилата на хотела, кучетата се извеждат два пъти дневно на разходка в двора, а при нужда им се осигурява преглед от ветеринар. Интересът към кучешките хотели е огромен, а в момента места няма. "До 20 юли всичко е заето", предупреждават собствениците.

Екстри

Във Варна настаняването им е обикновено във вилните зони и селата край града, като различните хотелиери предлагат различни екстри за настанените при тях любимци – от настаняване в луксозни стаи, специализирано хранене, разходки, подстригване, до медицинско обслужване, празненства и забавачка за пансионерите на 4 лапи, къпане, вътрешно и външно обезпаразитяване. Самите стопани на домашните любимци предпочитат хотелите, които предлагат самостоятелни стаи, а не клетки. Цените за настаняването на кучета от 1 до 10 дни е 20 лв. на ден. 17 лв. на ден е цената, ако престоят е за повече от 10 дни. За второ куче на същия собственик се прави 50% отстъпка, ако двете кучета са в една стая, а 20% е отстъпката, ако са в отделни стаи. При други хотели настаняване за 1 до 10 дни е 15 лв. на ден, а за котета - 12 лв. Най-евтината оферта за нощувка на котка е 8 лв., а на куче – 15 лв. Хотелите се надпреварват за клиенти на 4 лапи, като в офертите им се изтъкват и предимства като голям двор, където пансионерите имат възможност да се разхождат и играят на воля.

Кратка справка показва, че над 200 варненски хотели за туристи приемат своите гости с домашните им любимци. Сравнително приемлива цена за настаняване в такъв хотел във Варна е около 125 лева, но има и оферти в по-висококатегорийни места, където цената достига 299 лева на вечер.

Плащаме 10 лева за гледане на писана

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА

Между 15 и 20 лева на денонощие струва хотелът за кучета в Русе, в случай че на собственика на животното му се налага да отсъства от града, а няма кой да се грижи за домашния любимец.

Само няколко ветеринарни клиники в града предлагат такава услуга, показа репортерска проверка на „Телеграф“. Таксата за котки е по-ниска – по 10 лева на ден. Толкова струва престоят и ако се остави декоративен заек, морско свинче или друг гризач.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    3
    Стария соц ветеринар
    Едно време ги хвърляхме у ряката, ся хотели им плащате о времена о нрави
  • 2
    2
    ЕТ
    Аз зная само за един, който се намира зад тролейбусната спирка на кръстовището на Олимп, в посока центъра на града. Но той разполагаше само с 4 !!! клетки за кучета.
  • 0
    1
    ЕТ от Русе
    Къде в Русе са тези хотели за кучета в Русе?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари