20-годишен шофьор спретна гонка с полицаи в Русе, пострадаха двама униформени

0
Наградиха русенец, помогнал за залавянето на нарушителя
Наградиха русенец, помогнал за залавянето на нарушителя

Гражданин е оказал съдействие на органите на реда за залавянето на нарушителя, при което е пострадала неговата кола. Днес русенецът бе удостоен с почетно признание от полицията

В късните часове на съботния ден /27.02.2021 г./, полицейски наряд от ОДМВР-Русе е подал сигнал за спиране на шофьор на лек автомобил „Ауди“, движещ се по бул. „Липник“ в Русе. Водачът не се подчинил. Предприето е преследване от наряда и други екипи на полицията на дежурство. В опитите си да избяга от органите на реда, мъжът е ударил служебна кола. От инцидента леко са пострадали двама униформени. В залавянето на нарушителя се е включил и гражданин, който е възпрепятствал по нататъшното придвижване на нарушителя с колата си, при което са нанесени щети и по неговото превозно средство. Полицейските служители успяват да задържат водача на Ауди-то, установена е самоличността му – 20-годишен мъж от Русе. При претърсване в автомобила са установени наркотични вещества, електронна везна и голяма сума пари. Извършена справка е показала, че младият мъжът е с отнето свидетелство за правоуправление и с постановена през юли месец м.г. присъда по наказателно производство от общ характер за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР-Русе.

Извършен е оглед на местопроизшествието. 20-годишният първоначално е задържан в полицията, а след това с постановление на прокуратурата за 72 часа. За извършените от него нарушения са му съставени общо 13 акта по ЗДВП.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата, в хода на образувано досъдебно производство.

Русенецът Димитър Иванов, оказал съдействие на органите на реда за задържането на 20-годишния нарушител в събота, днес бе удостоен с почетна грамота от русенската полиция за проявена смелост и гражданска доблест. Признанието му бе връчено от директора на ОДМВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари