20 години затвор за поръчител на разстрел на съпрузи

0
Платил 25 000 евро за екзекуцията след съседски скандали
Платил 25 000 евро за екзекуцията след съседски скандали Снимка: Дима Максимова / 24 часа

Трябва да плати 800 хиляди лева кръвнина

Върховният касационен съд окончателно осъди на 20 години затвор поръчител на разстрел на семейство и палеж на къщата им в габровското село Богданчовци. Решението за присъдата на 64-годишния Веселин Иванов е окончателно.

Веселин Иванов бе предаден на съд от Окръжна прокуратура-Габрово и осъден за това, че като подбудител и помагач склонил Лъчезар Парашкевов от София да умъртви съседите му в Богданчовци - 61-годишната Еленка Спиридонова и съпруга ѝ Илия Спиридонов (70 г.), с които имал дългогодишен конфликт.

Престъплението било извършено на 11 август 2017 г. за времето от 2:27 ч до 3:50 ч. Софиянецът застрелял мъжа и жената с по един изстрел в сърцето в дома им.

След това по заръка на Иванов извършителят на мократа поръчка подпалил къщата на жертвите. Според обвинението за изпълнението на мократа поръчка били платени 25 хил. евро.

По време на разследването килърът почина и наказателното производство срещу него бе прекратено.

Поръчителят Веселин Иванов трябва да плати на наследниците на убитите кръвнина в размер на общо 800 хил. лева. В момента той е в ареста и предстои незабавно привеждане на присъдата в изпълнение.

До кръвопролитието се стигнало след дълги години спорове между съседите Веселин Иванов и Илия Спиридонов. Поводите за скандали били най-различни - кучетата на Веселин, строеж в парцела му до оградата на Илия, за който той смятал че навлиза в имота му, автомобилите на Иванови, които Спиридонов не искал да минават край неговата къща. Замисълът за убийството обаче дошъл по време на погребението на сина на Веселин Иванов, който починал при катастрофа. Тогава той чул от съседа си реплика: “Има още място в гробищата”. Веселин подозирал, че клетви от Спиридонови са довели до трагедията с 26-годишния му син.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари