2-годишно момиченце почина в страшна агония, защото..

2
Започва да повръща кръв и посинява. Когато ѝ правят рентгенова снимка, всичко се изяснява
Започва да повръща кръв и посинява. Когато ѝ правят рентгенова снимка, всичко се изяснява

Бриана Флорер е сладко, 2-годишно момиченце. Тя живее в Оклахома, Съединените щати с нейните родители, братя и сестри и баба и дядо и празнува Коледа заедно с тях.

Точно преди Коледа Бриана вдига сравнително висока температура, но родителите ѝ решават, че това е просто лека настинка.

В неделята след Коледа обаче, се наложило спешно да я закарат в болница.

Причината:

Започва да повръща кръв и посинява. Когато ѝ правят рентгенова снимка, всичко се изяснява. Бриана е погълнала батерия!

Трябвало спешно да се направи операция, тъй като киселината от батерията вече е разяла стомахчето и една от главните артерии.

“Те я оперираха в продължение на два часа, но не можеха д спрат кървенето”, казва нейният дядо, Кент Вайс. “За малко се подобри, но след това беше мъртва. Нямахме идея, че е погълнала батерия.”

Литиевата батерия, която Бриана е погълнала, може да бъде намерена в много електронни уреди. Не само в дистанционни, калкулатори и часовници, но и в много детски играчки. 

Според Националния център по токсикология на САЩ, повече от 11 000 са случаите, в които деца са поглъщали батерии в периода между 2005 и 2014 година. 15 от децата са починали, а 101 имат сериозни здравословни последствия.

В тази връзка, важно е да се знае, до какви точно усложнения може да доведе поглъщането на батерия. Ако това се случи, трябва да се вземат спешни мерки! Неотложно!

•Ако дете погълне батерия, спешно потърсете специализирана помощ, по възможност от център по токсикология.
•Ако детето не може да яде, или пие и не може да повръща. Възможно е да има дупка в трахеята и да се задуши.
•Внимание! Млякото не може да действа срещу отровната киселина от батерията! Точно обратното-Млякото ускорява абсорбирането на киселината и преминаването ѝ в тъканите.
•Уреди, които се захранват от батерии, трябва внимателно да бъдат проверявани, за надеждността, с която са затворени батериите, дали детето има възможност да ги достигне и може ли само да извади батерия.
•Винаги пазете далеч от децата батерии, които могат да бъдат погълнати.
•Изхвърляйте незабавно батериите, които са използвани. (Много от супермаркетите разполагат със специални места за изхвърляне на батерии).

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари