2-годишно дете издъхна в линейка на път за Бургас

3
Майката и бащата си прехвърлят вината за мъртвото момченце
Майката и бащата си прехвърлят вината за мъртвото момченце Видео: Флагман

Голяма трагедия сполетя семейство от Средец тази сутрин.

2-годишно момченце е издъхнало в линейката на път за Бургас около 04:40 часа, научихме от Флагман.бг

Детето е с хронично заболяване в коремната област, имало е три предхождащи операции и се е хранило на специален режим.

В 04:00 часа състоянието му рязко се влошило, бащата – Владимир Маринов се е обадил на телефон 112. Парамедиците са пристигнали на мястото на инцидента светкавично, качили са детето в линейката и са тръгнали към УМБАЛ Бургас, но няколко минути по-късно малкият е починал.

Открихме пред отделението по „Съдебна медицина“ към УМБАЛ Бургас родителите на момченцето, както и техните семейства. Видимо между тях имаше сериозно напрежение.

Владимир и Славка Маринови се обвиняват взаимно за смъртта на малкия Теодор. И двамата са от ромски произход, но са от добри семейства – на работещи хора, които са се трудили дълго време и са си изкарвали прехраната по честен начин. Личи си, че са културни хора, с образование и възпитание.

От тях узнахме, че Владимир и Славка имат 5-годишен брак. Само допреди няколко седмици живеели в Германия, в малко градче недалеч от Мюнхен. 45-годишният мъж работил като шофьор на линейка, а съпругата му гледала малкото им дете вкъщи.

Оттук нататък историите на двамата се разминават. Според Владимир – Славка му изневерявала. Той твърди, че имал безспорни доказателства – намерил нейн чат в месинджър с мъж от турски произход. За да запази семейството си той решил да се прибере в България, връщайки се в родната си къща в Средец. Само няколко дни след това обаче Славка избягала. Семейството на Владимир подозира, че тя е искала да отиде при любовника си в Германия.

Славка и нейните близки категорично отхвърлят тези твърдения. Според тях, Владимир се наситил на жена си и я изгонил, ограничавайки правото й да вижда детето.

Той я изрита като мръсно куче. Взе й телефона и личната карта. Не й даваше да вижда детето, но не знаеше, че то изисква специфично отглеждане – трябва да спазва строг хранителен режим, защото има вродено заболяване на дебелото черво. Сигурни сме, че не го е спазвал, защото само след няколко дни с неговото „гледане“, детето издъхна. От петък Славка се опитва да си вземе малкия. Днес щяхме да пускаме сигнал в прокуратурата, но виждате какво се случи“, разказаха близките на Славка.

Между двете семейства се очаква да избухне още един конфликт, свързан с погребението на детето. Владимир настоява тялото на Теодор да бъде положено в гробищния парк в Средец, а Славка – да бъде погребано в Царево, откъдето е семейството й.

Проверка на Флагман.бг показа, че случаят все още не е докладван на Окръжна прокуратура, но според неофициална информация се води преписка, с която са запознати и в Агенция за закрила на детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари