19 села във Великотърновско са на воден режим

0
В четири от тях чешмите са напълно сухи и продължава безсрочното бедствено положение
В четири от тях чешмите са напълно сухи и продължава безсрочното бедствено положение

В четири от тях в община Свищов чешмите са напълно сухи и продължава безсрочното бедствено положение

19 села в област Велико Търново са на воден режим. В четири от тях в община Свищов чешмите са напълно сухи и продължава безсрочното бедствено положение.

Най-тежко остава положението в свищовските села Овча Могила, Червена, Александрово и Горна Студена. Продължава бедственото положение, обявено от кмета на Свищов Генчо Генчев в средата на юли, заради пресъхналите чешми на над 3000 души. Проблемите с водата затвориха болницата за рехабилитация в Овча могила. Спря и приемът в центровете за хора с деменция. Хората разчитат на водоноски и на Държавния резерв. Има проекти за 3 милиона лева за нови водопроводи, които чакат държавно финансиране, информира БНР.

Още 15 селища в региона са на режим. Сред тях е и едно от най-големите – великотърновското Ресен, където 16 часа от денонощието хората са без водоподаване.

В Павликенско на воден режим са 10 села. Преди дни Общинският съвет реши да вложи над 1,4 млн. лв. за обследване, проучване, проектиране и рехабилитация на вътрешните водопроводни мрежи и довеждащи водопроводи за решаване на кризата. Парите са от спечелено дело на Общината срещу Екологичното министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари