Мъж твърди, че брат му е пребит от полицаи

1

Мъж твърди, че брат му е жертва на полицейско насилие.

За случая сигнализира Георги Илиев, съобщава uniconbg. Става въпрос за брата на Георги - Антон Илиев. В момента той е в болницата в Ямбол с тежки наранявания по цялото тяло и неработещи бъбреци.

Мъжът е бил задържат преди няколко дни в Тополовград заради разследване във връзка с кражба на ценни вещи от жилище в Бургас. Неизвестен на този етап свидетел посочва като евентуален извършител и съучастник на кражбата Антон Илиев.Той твърдял, че е разпознал Илиев по силует на записа от камерата за видеонаблюдение.

Полицаите от Първо РПУ в Бургас изискват Антон да бъде задържан в Елхово, където той работи и живее. Полицията там обаче отказва да извърши ареста. С това се заема управлението в Тополовград. Илиев е извикан там и изчаква да пристигне групата от Бургас. След това е вкаран в автомобила, който потегля за Бургас

Още в колата е бил удрян и малтретиран. Отказано му е да се свърже с авдокат. В ареста в Бургас побоищата продължават. Заливан е с вода, удрян, ритан. Спрямо него е упражнено насилие и с електрошок.

Според думите на брат му са изразходвани четири палки, докато е бил разпитван. Отказано му е да пие вода и е насилван да признае, че той е извършителят. Това обаче не се случва.

"Антон е върнат отново в Тополовград. Не знам как е успял да се върне до къщи. Отидох при него. Беше в невероятно тежко състояние. Болеше го глава, виеше му се свят, болеше го цялото тяло. Закарах го до болницата в Ямбол, където бе приет веднага. Бъбреците му отказаха да работят, сега е на хемодиализа. Състоянието му продължава да е тежко. Ще съдим полицията като институция и всеки един от полицаите, които са се гаврили с него. Ако е необходимо ще отидем и до Страсбург", категоричен е Георги Илиев.

Източник: Uniconbg.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари