17 години затвор за бижутер, който уби двама крадци в магазина си в Италия

0
Първите думи на осъдения бижутер след присъдата бяха :„Да живее престъпността“
Първите думи на осъдения бижутер след присъдата бяха :„Да живее престъпността“

Първите думи на осъдения бижутер след присъдата бяха :„Да живее престъпността“

Съдът в град Асти издаде присъда от 17 години затвор за бижутер, който уби двама крадци, вмъкнали се в магазина му. Прокурорът по делото беше поискал 14 години.

Марио Роджеро, златар от Гринцане Кавур, на 28 април 2021г. застреля двама мъже, след като ги последва с оръжието си извън ателието си. Съдът постанови и 100 хиляди евро временно обезщетение за семействата на жертвите. Първите думи на осъдения бижутер след присъдата бяха: „Да живее престъпността. Това е лудост. Хубав знак за Италия".

Обирът в магазина на Роджеро беше за 80 хиляди евро. Дъщерята на бижутера беше завързана и заплашена с пистолет от крадците, който впоследствие се оказа играчка. Роджеро се втурна след тях на улицата, изстрелвайки 4 куршума. Двама от крадците бяха убити, а третият беше ранен. Семействата на починалите вече получиха от Роджеро 300 хиляди евро обезщетение, пише вестник „24 ЧАСА“.

Според съда в случая не е ставало въпрос за стрелба при легитимна защита.

„Думата защита няма нищо общо с видеото,на което видяхме истинска екзекуция",каза още при пледоарията си прокурорът Давиде Греко.

Тезата на Роджеро беше, че изстрелял 4 куршума по паркираната кола на крадците, защото се опасявал, че бандитите взели като заложничка жена му.

И адвокатът на осъдения каза, че в онзи момент клиентът му мислел, че трябва да се изправи срещу крадците, за да защити жена си от отвличане. Според адвоката експертизата на психиатрите стигнала до извода, че той имал психологически травми в резултат на предишен обир.

Вицепремиерът Матео Салвини, лидер на Лигата, изрази солидарността си с осъдения. „Един мъж на 68 години след целия си живот, изпълнен с ангажираност и саможертва, е защитил живота и труда си. Затвор заслужават други – истинските престъпници, а не хора като Марио".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари