16 от 20 лекари в карловската болница хвърлиха оставки

2
Решението на медиците е заради несъгласие с открития вчера спешен кабинет в болницата
Решението на медиците е заради несъгласие с открития вчера спешен кабинет в болницата Снимка: БГНЕС

16 от 20 лекари в Карловската болница хвърлиха оставки заради новия спешен кабинет.

Решението на лекарите е заради несъгласие с открития вчера спешен кабинет в болницата. Според медиците от него няма нужда, той само ще затрудни медицинския екип и няма да доведе до по-добро обслужване на пациентите, които и сега се обслужват от Спешния център в Карлово, информира БНР.

Освен предизвестията за напускане, лекарите ще информират за позицията си Министерството на здравеопазването, Националният оперативен щаб, Българския лекарски съюз и областният управител Дани Каназирева, от които искат отмяна на решението.

По думите на д-р Дориана Маринова, която е педиатър в болницата и оглавява лекарската колегия в Карлово, управителят на болницата д-р Христо Пелев е бил информиран за настроенията на екипа още на 5 май, но не се е съобразил с него.

Приемният кабинет беше открит вчера след изрична препоръка, отправена от областният управител Дани Каназирева. Той е за пациенти без симптоми на Covid-19.

Според Дани Каназирева законът е за всички и карловската болница, както другите лечебни заведения, трябва да има приемен кабинет. На практика става дума за възстановяване на този кабинет.

В понеделник управителят на болницата д-р Христо Пелев ще се срещне с кмета и председателя на Общинския съвет на Карлово, за да ги запознае с недоволството на колегите си, а междувременно ще се опита да ги убеди за приемат съществуването и работата в новия спешен кабинет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари