15-годишният Георги излъгал за осъдения за педофилия свещеник

0
Циганчето призна, че отец Янко Янакиев не е блудствал с него
Циганчето призна, че отец Янко Янакиев не е блудствал с него

Пълен обрат може да претърпи сагата с осъдения за педофилия свещеник Янко Янакиев от варненския квартал „Владиславово“, след като 15-годишният Георги Маринов, който стана известен покрай случая, се разкая и опита да оневини отчето.

Новата версия на Георги е, че пред полицаите и пред съда е излъгал, че отец Янко е блудствал с него. Според изнесените данни в съда на 30 януари 2015 г. 13-годишното тогава циганче и 73-годишният протойерей от храма „Св. Димитър Солунски“ в квартал „Владиславово” отиват на открития топъл минерален басейн в курорта „Св. Константин и Елена“, пише Монитор.

Отец Янко Янакиев беше осъден от районния съд във Варна на 1 година затвор, а решението беше потвърдено и от окръжния съд. В края на седмицата предстои делото да бъде разгледано и от апелативния съд.

Според 15-годишния Георги на 30 януари 2015 г. двамата отишли да отпразнуват рождения му ден. На басейна са ходили и друг път с други деца от неделното училище и никога стария им свещеник не е правил и намек за някакви „извратеняшки неща“, в каквито по-късно бил обвинен и осъден. Затова не приел за нещо нередно отиването на басейна. „Помислих, че ми готви някаква изненада. Не съм се замислял, че така ще стане. Съблякохме се, влязохме в басейна, имаше хора около нас, аз си плувах, но после се нахвърлих върху него и започнах да го дразня. Исках да ми даде част от парите си, защото ми трябваха, а и нали имах рожден ден. Исках да си изкарам ученическа карта за автобус, да си купя дрехи и някои други неща. Имаше около 100-150 лева, бяха в торбата му и аз ги видях, но той ме излъга, че няма пари. Тогава ги извадих и му ги показах, но той пак отказа да ми даде. Били за продукти и това още повече ме ядоса и влязох във водата и се нахвърлих върху него. Почнах да го събарям във водата, а хората наоколо вероятно са си помислили, че правим нещо нередно. Е, и аз си помислих такова нещо, но е лъжа, че съм се потапял под него. Аз забелязах, че другите 5-6 души в басейна ни наблюдават, но не предполагах изобщо, че ще дойдат полицаи и ще ни задържат в районното на Златни пясъци.

Искам всички да разберат, че казаното от мен в районното и в съда е било лъжа. Вместо него да накажат мен, да ме изпратят някъде далече, да ми дадат наказание“, казва още разкаялият се Георги.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари