15 години затвор за контрабанда на 90 килограма хероин на Дунав мост

0
Обвиняемият е отнесъл и глоба от 200 000 лева
Обвиняемият е отнесъл и глоба от 200 000 лева Снимка: Dunavmost

Обвиняемият е отнесъл и глоба от 200 000 лева 

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура - Русе. 

Съдът е признал А.Ю. за виновен за това, че на 17.11.2019 година, в гр. Русе, направил опит да пренесе през границата на страната на ГКПП „Дунав мост“, без знанието и разрешението на митниците, високорискови наркотични вещества – 91, 876 кг хероин, разпределен в 184 пакета на обща стойност 7 307 875 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, а деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Признат е за виновен и за това, че на 17.11.2019 година, от село Мокрен, община Котел до град Русе, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение 91,876 кг хероин.

За извършените престъпления Окръжен съд - Русе е определил общо наказание от 17 години и шест месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 200 000 лева. Апелативен съд - Велико Търново, с въззивно решение, е изменил частично присъдата, като е намалил наложеното наказание лишаване от свобода на петнадесет години при първоначален строг режим. Върховният касационен съд е оставил в сила решението на второинстанционния съд. 

Присъдата е приведена в изпълнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари