15 години затвор получи мъж от Плевенско за опит за убийство и хулиганство

1
36-годишният е от село Крушовене и е действал под въздействието на алкохол
36-годишният е от село Крушовене и е действал под въздействието на алкохол

36-годишният е от село Крушовене и е действал под въздействието на алкохол

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен е осъден 36-годишният М.Л. за две престъпления, осъществени при опасен рецидив, а именно: за опит за умишлено убийство и за това, че в условията на продължавано престъпление извършил хулигански действия, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост.

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят М.Л. и пострадалата жена Н.Л. живеели на семейни начала в село Крушовене. Вечерта на 08.11.2019 година те имали гости. М.Л. употребил алкохол. В късните часове на деня се качил в лек автомобил заедно с пострадалата и започнал до го управлява с много висока скорост в населеното място, като правел рискови и опасни маневри.

Пострадалата се уплашила от поведението на М.Л. и успяла да отвори вратата на автомобила, скочила в движение и избягала. М.Л. я търсил по улиците, където срещнал пострадалия П.М., на когото нанесъл безпричинен побой. Връщайки се в дома си обвиняемият видял, че гостите са още там, както и пострадалата. Възникнал скандал и М.Л. започнал да нанася силни удари на Н.Л. Присъстващият В.Н. се опитал да го спре, но деецът нанесъл и на него побой. Извършителят взел нож и пробол с него пострадалата Н.Л. Той направил втори опит да прободе жената, но бил възпрян от присъстващите гости.

Окръжен съд - Плевен признал М.Л. за виновен в извършването на престъпленията, за които е предаден на съд и наложил поотделно наказания за всяко едно от тях, след което определил едно общо наказание, а именно 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари