1440 минути във водата. Русенецът Теодор Цветков постави нов рекорд

0

Той изкара 24-часов плувен маратон в басейна на Спортното училище в Русе.

"С действията си искам да покажа, че да застанете зад мен си заслужава! Искам да ви представя новото предизвикателство...поредният връх...продължението на моя път, водещ ме до крайната цел.” С този призив рекордьорът на Гинес Теодор Цветков прикани русенци да го подкрепят в поредното върхово постижение - 24-часов плувен маратон в басейна на Спортното училище в Русе. Стартът му беше поставен в 19 часа на 21 май, а успешният финал дойде след 1440 минути във водата през днешния ден, 22 май.

Теодор бе подкрепян от десетки приятели, които бяха неотлъчно с него на плувния басейн, редувайки се на смени през цялото денонощие, както и от стотици русенци, които имаха възможност да наблюдават на живо плуването през фб страницата на спортиста. Своята подкрепа за плувеца изрази и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който наблюдава на място подготовката и старта на маратона, съобщиха от общината. 

“Нищо от това нямаше да бъде възможно без подкрепата на Община Русе, УМБАЛ „Медика-Русе“, Ве healty, Rotary club Ruse, SMG, IARS и, разбира се, ТЕАМ TSVETKOV“, благодари във фейсбук профила си Теодор Цветков преди началото на поредната си феноменална инициатива.

Припомняме, че заради военните действия в Украйна той не може да реализира планираното през изминалата година преплуване на Черно море, посветено на борбата със замърсяването му с пластмасови отпадъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари