14 задържани при спецакция в Пазарджишко

0
У тях са открити наркотици
У тях са открити наркотици Видео: NOVA

Спецакция за противодействие на битовата престъпност се провежда тази сутрин в Пещера. Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар Ивайло Иванов я ръководят от място. 

До момента за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани 14 лица на територията на гр. Белово, гр. Ветрен, гр. Пазарджик и селата Капитан Димитриево, Габровица, Мененкьово, Мало Конаре, Динката и Алеко Константиново, предава NOVA.

В хода на полицейските действия са открити и иззети близо 700 антични монети и предмети и три металотърсача, както и 625 грама марихуана, 26 растения с канабис, две незаконни пушки и близо 300 патрона от различен вид и калибър.  При проверки в жилища и автомобили полицаите са открили саморъчно направени цигари и тютюн без бандерол, както и 130 литра безакцизен алкохол.  Сред задържаните е и криминално проявен рецидивист, за който е установено,че е автор на две противозаконни отнемания на леки автомобили и кражба на сумата от 1 060 лева от търговски обект в гр. Пещера.  По случая са работили съвместно полицейски служители от районните управление в гр. Пазарджик и гр. Пещера. Той е засечен да управлява откраднатия автомобил, марка  „Пежо“ - с концентрация на алкохол в кръвта от 1,78 промила и под въздействието на наркотични вещества. До момента екипите на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ съвместно със служители от Дирекция „Жандармерия“ са извършили проверки на 675 моторни превозни средства и 734 лица. За констатираните нарушения са съставени 107 акта и 121 фиша.

Подобни операции се провеждат в 24 областни града, а в рамките на седмицата ще бъдат проведени в 114 населени места. Има образувани проверки за наркотици,оръжие, белези на предмети с културни ценности.

По-важното е да не се случват подобни престъпления. Целта ни с г-н Иванов и  с МВР е да покажем, че имаме желание да защитим хората. Сигурен съм, че докрая на годината ще има драстичен спад в битовата престъпност и обществото ще почувства, че е защитено”, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Той засегна и темата с приватизацията. “Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история - как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, добави още главният прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари