14 проекта ще бъдат финансирани в конкурса "Знание и растеж"

0
14 проектни предложения ще получат финансиране на обща стойност 59 281 лева
14 проектни предложения ще получат финансиране на обща стойност 59 281 лева

14 проектни предложения ще получат финансиране на обща стойност 59 281 лв. в рамките на втората сесия за проектни предложения за 2016 г. на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Конкурсът под надслов „Знание и растеж“, който се провежда със съдействието на BH – Социален проект на Еконт, включваше тематичните области:

  • Наука, изобретения и нови технологии;
  • Развитие на гражданското общество;
  • Образование;
  • Култура и изкуство

За периода от 24 март 2016 г. до 22 април 2016 г. във Фондацията постъпиха 29 проектни идеи на обща стойност 144 676 лв., като исканите от фондацията средства бяха в размер на 123 667 лв.

Възможност да се включат в конкурса имаха културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища.

Подадените проектни предложения бяха разгледани и оценени от комисия,  определена с решение на Управителния съвет на Фондацията, в състав:

  • д-р Страхил Карапчански – зам.-кмет „Европейско развитие“ и председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“
  • г-жа Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“
  • г-жа Мария Георгиева – главен експерт  „Връзки с обществеността“ в Община Русе и член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“
  • г-жа Маринела Колева – директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД

Проектните

предложения се оценяваха на два етапа:

1. Проверка на административното съответствие и допустимост;

2. Оценка на проектното предложение по определени критерии: ясно дефинирани цели, очаквани резултати, целеви групи, степен на въздействие върху целевите групи, оригиналност и устойчивост на проекта, реалистични планове за дейности, публичност и бюджет, предишен опит в подобни инициативи.

Фокусът в кокурса „Знание и растеж“ е поставен върху подпомагане на проекти, които подкрепят знанието и имат за цел да създават условия за свободно човешко развитие. Основен приоритет при оценяването на проектните предложения беше получаването и споделянето на знание и опит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари