14 мигранти са задържани в района на ГКПП "Олтоманци"

0
Нелегалните бежанци са били в български бус, чийто шофьор е задържан
Нелегалните бежанци са били в български бус, чийто шофьор е задържан Снимка: Прокуратура / архив

Водач на микробус и 14 мигранти са задържани в района на ГКПП Олтоманци

Около 20:35 ч. вчера, в района на ГКПП "Олтоманци", е бил спрян за проверка лекотоварен автомобил "Форд". В превозното средство с кюстендилска регистрация, управлявано от български гражданин от село Кладенци, община Перник, са били установени 14 мъже без документи за самоличност. По първоначални данни мигрантите са от Афганистан, съобщиха от прокуратурата.

Водачът и пътуващите в автомобила са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По делото се извършват неотложни следствени действия – разпит на свидетели, оглед на автомобила, претърсване и изземване.

Предстои Районната прокуратура в Кюстендил да привлече задържаните лица в качеството на обвиняеми и да внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Работата продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари