14-годишно момче застреля няколко души в мол в Банкок

0
Най-малко двама са загинали и петима са ранени при стрелбата в мол „Сиам Парагон"
Най-малко двама са загинали и петима са ранени при стрелбата в мол „Сиам Парагон" Видео: bTV

Най-малко двама са загинали и петима са ранени при стрелбата в мол „Сиам Парагон"

Полицията в Тайланд арестува 14-годишно момче, след като то откри стрелба в луксозен мол в Банкок, пишат световните медии. Най-малко двама души са починали, а петима други са ранени.

Видеоклипове показват шокирани тълпи от хора да бягат през изходите на мол „Сиам Парагон“ в централната част на града.

Според местни медии задържаният има психични проблеми. Той е задържан в рамките на час след началото на стрелбата и е отведен в близката болница за преглед и разпити от полицията.

Свидетели на стрелбата описаха хаотичните сцени в мола. Служители в магазините и купувачи се опитаха да избягат от мястото.

„Видяхме всички хора да тичат, не знаехме какво се случва. Тръгнахме след тях и чухме няколко изстрела. Около 6-7, може би. Блокирахме вратата на магазина на излизане“, разказва Шир Яхав на 26 години.

По време на стрелбата молът е бил изключително пълен, тъй като навън валяло порой.

Местните власти не съобщиха откъде непълнолетният стрелец се е сдобил с оръжието си. Притежанието на огнестрелни оръжия в Тайланд е значително по-високо в сравнение с други азиатски страни.

Според данни от 2017 г. повече от 10,3 млн. цивилни в Тайланд притежават оръжия, което означава, че на около 100 души се падат 15. Въпреки това масовите стрелби в страната са рядкост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари