13 неща, които силните хора НЕ правят

1
Нашите мисли формират действия, действията се превръщат в навици, а навиците формират характер
Нашите мисли формират действия, действията се превръщат в навици, а навиците формират характер

Нашите мисли формират действия, действията се превръщат в навици, а навиците формират характер. Така че ние буквално създаваме себе си.

13 неща, които не правят морално силните хора:

1. Те ​​не губят време за самосъжаление

Морално силните хора няма да седят безучастно и да се оплакват от обстоятелствата, както и да се жалват, че с тях са постъпили неправилно. Те поемат отговорност за своята роля в живота и приемат факта, че животът не винаги е лесен или справедлив. Ако ситуацията не е от най-приятните, те могат да отговорят с фразата “Е, добре.”

2. Те не губят контрол над себе си

Те не позволяват на други да ги контролират, и не дават на някой друг власт над себе си. Те разбират, че преживяват ситуацията със собствените си емоции, и решават сами как да отговорят. Те осъзнават, че тяхната сила е способността да управляват своите реакции.

3. Те не бягат от промени

Морално силните хора не се опитват да избягват промените. Вместо това те ги посрещат и винаги са готови да реагират по съответния начин. Най-големият им страх е, така да се каже, е да влязат в стагнация и да загубят вкус към живота. Чрез промените тези хора показват най-силните си черти.

4. Те не харчат енергия за нещо, което не могат да управляват

Вие няма да чуете от морално силни хора оплаквания за загубен багаж, задръствания или за други хора, защото те разбират, че тези фактори не са под техен контрол. Вместо това те се фокусират върху онова, което могат да контролират, и често това е само отношението им към случващото се. И те умело го използват.

5. Те не се опитват да угодят на всички

Има хора, които винаги се опитват да угодят на всички. Има хора, които са против всички и така се опитват да отстояват своята “сила”. Нито един от тези методи не е приемлив. Морално силните хора признават, че те не трябва да се харесват на всички и винаги. Те не се страхуват да казват “не” или да възразят, ако е необходимо. Те се стремят да бъдат справедливи, но уважават времето си и знаят как любезно да откажат на нечие искане.

6. Те не се страхуват да поемат пресметнат риск

Те не поемат необмислени или глупави рискове, но не се страхуват да поемат обмислени рискове. Морално силните хора претеглят рисковете и ползите, преди да вземат важно решение, и внимателно събират информация за потенциални загуби, преди да започнат да действат.

7. Те не зациклят на миналото

Морално силните хора не губят време да мислят за миналото и за това, как нещата са могли да бъдат различни. Те признават миналото си и извличат поуки от него. Вместо това те живеят в настоящето и планират бъдещето.

8. Те не правят една и съща грешка няколко пъти

Ние всички знаем какво е глупост, нали? Приемането на едни и същи решения с надеждата, че този път ще е по-добре. Морално силните хора поемат отговорност за своето поведение и се учат от грешките си. В резултат на това те не повтарят грешките си много пъти. Вместо това те вървят напред и вземат по-добри решения в бъдеще.

9. Те не завиждат на успеха на другите хора

Морално силните хора могат да оценят и да се насладят на успехите на другите хора в живота си. Това е много важно.. Те не са ревниви и не се чувстват излъгани, когато другите ги изпреварват. Вместо това те признават, че успехът се постига с упорита работа, и   са готови да работят усилено за постигането на собствения си успех.

10. Те не се отказват след първия си неуспех

Всяко поражение е шанс да се справим по-добре. Дори и най-добрите предприемачи признават, че техните ранни усилия са довели до голям брой провали.

11. Те ​​не се страхуват от самотата

Морално силните хора се радват и оценяват дори моментите, когато могат да бъдат сами. Те не се страхуват да бъдат сами с мислите си и да използвате това време за размисъл и планиране. Те не зависят през цялото време от други хора и от техните чувства. Те могат да бъдат щастливи с други хора, но могат да бъдат щастливи и сами.

12. Те не мислят, че светът им дължи нещо

Морално силните хората не се чувстват надарени с право на всичко в този живот. Те не са родени с осъзнаването на това, че други ще се грижат за тях, или, че светът трябва да им даде нещо. Вместо това те търсят възможности въз основа на собствените си заслуги и възможности.

13. Те не очакват незабавни резултати

Дали работят за подобряване на здравословното си състояние или за откриването на ново предприятие, морално силните хора не очакват незабавни резултати. Те инвестират своето време и енергия в определени дози и празнуват всяко свое постижение. Те имат “талант за издръжливост” и разбират, че качествените изменения изискват време.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари