13 години затвор за германец, извършил тройно убийство

0
22-годишният мъж се е признал за виновен за убийството на свой приятел и неговите родители през януари 2020 година
22-годишният мъж се е признал за виновен за убийството на свой приятел и неговите родители през януари 2020 година

22-годишният мъж се е признал за виновен за убийството на свой приятел и неговите родители през януари 2020 година

Младеж бе осъден днес в Германия на 13 години затвор за тройно убийство, а неговият съучастник получи присъда от осем години и шест месеца, предаде БТА, цитирайки ДПА.

След процес, продължил една година и половина, съд в Мюнхен призна 22-годишния главен заподозрян за виновен, че е застрелял свой приятел и неговите родители през януари 2020 г. Младият германец направил самопризнания още преди година, когато обяснил, че е искал да се добере до незаконните оръжия, с които разполагал приятелят му, за да може да ги продаде. Според прокуратурата съквартирантът му от Словакия, който сега е на 21 години, е помогнал за планирането на убийствата и е закарал извършителя до местопрестъплението.

Държавното обвинение бе поискало 13 години и шест месеца затвор и за двамата, въпреки че словакът не е присъствал на местопрестъплението. Осъдените ще изтърпят наказанията си в център за задържане на непълнолетни. В Германия убийствата, извършени от непълнолетни, се наказват с максимум десет години затвор. Ако извършителят е бил на възраст между 18 и 21 години, той може да получи присъда до 15 години, в случай че престъплението е било особено тежко, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари