13 деца сред новозаразените с КОВИД-19 в Русенско

0
През денонощието са починали  шест жени с положителен тест за коронавирус
През денонощието са починали шест жени с положителен тест за коронавирус

Отново над 100 заразени с Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за последните 24 часа

 Сред заболелите има 12 деца в училищна и едно в предучилищна възраст. На този фон обаче оздравелите са повече отколкото заразените. Новите случаи са 106, а излекуваните 144.

Най-много заразени има в община Русе – 98. Петима болни има в Сливо поле, както и по един във Ветово, Две могили и Иваново. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Бяла и Ценово. Починали са шест жени с положителен тест за коронавирус. Активните случаи към момента са 1 278, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 23 086, а преболедувалите 20 345.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на пето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Ямбол – 10. На болнично лечение в Русенска област се намират 226 човека, като 56 от тях са в реанимация. Свободните легла са 162, от които интензивните са 10.

До момента в областта са извършени 100 230 имунизации, като повторна доза са получили 51 361 души. През вчерашния ден шест деца са били ваксинирани. Бустерна доза са получили общо 4 774 русенци.

Припомняме, че в днес без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в беленската болница „Юлия Вревска“ до 14.00 часа. Там пациентите ще могат да избират между препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. През делничните дни от следващата седмица от 08.30 до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите препарата, по избор на пациента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари