128 нови случая на коронавирус в Русе

0
Осем деца са сред новозаразените
Осем деца са сред новозаразените Снимка: Dunavmost

128 нови случая на Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има седем деца в училищна и едно дете в предучилищна възраст

Най-много са заразените в община Русе – 104. Осем заболели има в Ценово, петима в Бяла, четирима в Иваново, трима в Сливо поле, както и по двама в Борово и Две могили. Единствено в населените места от Ветово няма заразени.

Оздравелите през вчерашния ден са 40, а трима мъже и четири жени с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на осмо място по заболеваемост в страната. За изминалото денонощие няма област без нови случаи на Ковид-19. Най-малко са регистрираните в Кърджали – 12.

На болнично лечение в Русенска област се намират 240 души, като 53 от тях са в реанимация. Свободните легла са 148, от които интензивните са 13.

До момента в областта са извършени 109 204 имунизации, като повторна доза са получили 54 094 души. Бустерна доза имат общо 9703 русенци. През вчерашния ден са ваксинирани и 21 деца, като 10 от тях са на възраст между 5 и 11 години, сочи справка на РЗИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари