1264 криминални престъпления са извършени в област Русе от началото на годината

0
Според гл. инсп. Петър Ванев битовата престъпност в Русе и региона намалява
Според гл. инсп. Петър Ванев битовата престъпност в Русе и региона намалява Видео: КИС 13

1264 криминални престъпления са извършени в област Русе от началото на годината досега, като от тях 490 са разкрити, а 145 производства са прекратени

Факт е, че намаляват битовите престъпления и в Русе, и в малките населени места, заяви за Новините на телевизия КИС 13 началникът на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Областната дирекция на МВР гл. инсп. Петър Ванев.

Това се дължи на засиленото полицейско присъствие, видеонаблюдението и на придобитото усещане на хората за нетърпимост, което ги провикира да подават информация към полицията.

Според главен инспектор Петър Ванев, в някои случаи се стигало до много тежки престъпления с насилие над възрастни хора, заради крайна нужда и липсата на морални задръжки.

В Русе често се наблюдавали много на брой дребни кражби, главно на велосипеди, извършвани от един човек, с цел бърза продажба.

По малките населени места в областта продължава работата на мобилните екипи по противодействие на битовата престъпност. Основните проблеми са незаконният дърводобив, хулиганските прояви и управлението на автомобил от неправоспособни водачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари