120-те минути срещу "бистришките тигри" провалиха „Дунав”

0
Умората от трите тежки мача сгромоляса футболистите от Дунав
Умората от трите тежки мача сгромоляса футболистите от Дунав

120-те минути, изиграни в сряда в мача за Купата на България срещу „Витоша” в Бистрица, в крайна сметка провалиха „Дунав” и доведоха до първата загуба на „драконите“ в Първа лига след 1:2 от „Ботев“ Пловдив.

Русенци, които в рамките на 6 дни трябваше да хвърлят много сили на терена в 3 тежки мача, не издържаха физически и се сгромолясаха в първенството. „Явно играчите ми не успяха да се възстановят за срещата, дано до другата неделя си починат”, каза след мача треньорът им Веселин Великов, цитиран от 24 часа.

По 120 минути в Бистрица в сряда играха капитанът Диян Димов, двамата централни защитници Михаил Милчев и Петър Патев, левият бег Атанас Атанасов, нападателят Антон Огнянов. След 15-тата минута срещу „Ботев” видимо си прилича, че „Дунав” няма сили да играе тази преса в средата на терена, с която печелеше досегашните си мачове, въпреки, че русенци се опитваха да се борят. Видя се и липсата на равностойни попълнения, които да заместят при нужда титулярите, докато в редиците на пловдивчани блестяха новите в тима, бразилците Бризола и Паоло.

В поредния си мач на чужд терен, осми за сезона, „драконите“ се възползваха по най-добрия начин от първото по-сериозно положение в мача. Юлиан Ненов се измъкна отдясно пред погледа на излезлия да го пресрещне вратар Георги Георгиев и бранителите на съперника. Вместо да търси вратата обаче, бързоногият футболист взаимодейства с нахлуващия отляво Антон Огнянов, който порази опразнения ъгъл за 1:0 в 12-ата минута.

Последваха още няколко опасни дунавски контри, които така и не завършиха с точен изстрел. „Ботев” постепенно се настани в половината на „драконите“ и взе инициативата, което даде резултат. Бразилецът Фелипе Бризола изравни резултата в 28-ата с точен изстрел в горния ляв ъгъл на Мартин Луков. След това още на няколко пъти се наложи на дунавския страж да се намесва при атаки на Серкан Юсеин, Жоао Паоло и Иван Стоянов. В тези минути, именно Луков успя да опази мрежата си от ново попадение. Така след първата част резултатът остана равен - 1:1.

Веднага след подновяването на играта в редиците на „Дунав“ се появи националът на Таджикистан Нуриддин Давронов, който също изигра 120 минути в сряда. Въпреки това, той се хвърли в мача и спомогна за овладяването на централната зона от русенци. „Дунав” отново създаде сериозни грижи за пловдивската отбрана, но за втори пореден мач след този в Стара Загора, шансът не беше на негова страна. Топката, вместо да влезе в мрежата, се отби от напречната греда, след опасен изстрел на Юлиан Ненов в 52-ата минута. Взаимодействие на скорост отдясно между Ненов и Будинов 3 минути по-късно, завърши с опасен удар на централния нападател, но Георгиев успя да спаси. В 61-ата минута Огнянов опита да отбележи отново с прехвърлящ удар отляво, но топката не намери целта.

Ботев“ се разигра и поведе в резултата. Тодор Неделев изведе Жоао Паоло, който не сгреши за 1:2 в 64-ата минута.

До края на срещата изморените дунавци изнесоха играта изцяло в половината на „канарчетата“, но до ново попадение не се стигна. Така „драконите“ допуснаха първа загуба в Първа лига за сезона и остават с актив от 17 точки, а пловдивският тим вече събра - 13. В деветия кръг на Първа лига русенският тим гостува на „Левски“ в София на 2 октомври, неделя, от 17:45 часа. На „Герена” ще стане ясно, дали приказката на „Дунав” наистина свърши, или русенци ще заиграят отново тази игра, с която възхищаваха феновете от цяла България в досегашните си мачове.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари