12 сигнала вдигнаха огнеборците в Русе и региона през уикенда

0
Пожарникарите са гасили пламнали тревни площи, спасявали са малко коте и са предотвратили авария в Две могили
Пожарникарите са гасили пламнали тревни площи, спасявали са малко коте и са предотвратили авария в Две могили Снимка: Dunavmost, архив

През почивните дни екипите на дирекцията са реагирали на 12 сигнала

4 пожара в сухи треви и храсти, при които не са нанесени материални загуби, са гасили огнеборците в събота. Произшествията са възникнали в с. Тръстеник, на площ около 1500 кв.м; в гр.Сеново по пътя за с. Кривня, ликвидирано на площ около 43000 кв. м.; в с. Тетово до гробищата; в гр.Русе, вилната зона "Астарджийка", на около 500 кв.м; и в гр. Глоджево на ул. Димчо Дебелянов, ликвидирано на площ около 1500 кв.м.

Същият ден между 16:12 и 16:40 часа, екип от Втора РСПБЗН е участвал в спасяване на животни в Русе на адрес на ул. Котовск, където е извадено и спасено коте, паднало в шахта.

Съдействали са и при възникнала авария в електропреносната мрежа на адрес в гр. Две могили, където е имало горене и искрене на ел. кабели на бул. България №69, като произшествието е ликвидирано с екип на ЕОН. В 16:37 часа екип от Първа РСПБЗН е пратен да погаси запален пластмасов контейнер на ул. Ген. Паренсов в Русе, до бл. „Бреза“.

В неделя екипите на пожарната са имали общо 5 излизания, които са били по сигнали за пожари в сухи треви и храсти - в Русе на два адреса, в с. Червена вода, в с. Иваново и по пътя за гр. Сеново, като всички са били ликвидирани от огнеборците без загуби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари